Bir uzman, kişinin kariyerinde yaşamı boyunca daha da ileri gitmesini sağladığına inandığı özelliği açıkladı.

ABD merkezli Profesör Joseph Fuller, iş hayatınız boyunca size başarı getirecek en önemli şeyin uyum sağlama ve esnek olma yeteneği olduğunu söylüyor; bu bir "kas" olarak herkesin geliştirebileceği bir şey olarak görülüyor.

Fuller, CNBC Make It'e yaptığı açıklamada, "Esnek olan insanlar, öğrenci olduklarında veya ilk işlerine başladıklarında önceden belirlenmiş bir kariyer yoluna bağlı değiller. Beklenmedik fırsatlara açıktırlar ve değişimden korkmak yerine onu kucaklarlar." dedi.

Kariyer hedeflerimizi ve zaman çizelgelerimizi detaylıca belirtmenin pek çok faydası olsa da Fuller, bunların kişiyi fazla uzağı göremez hale getirebileceği ve büyük resimdeki fırsatları kaçırabileceği konusunda uyarıyor.

KONFOR ALANINIZIN DIŞINA ÇIKIN

Fuller, "Sizi neyin motive ettiğini veya ilgilendirdiğini görmezden gelip bunun yerine katı beklentilerin kariyerinizi yönlendirmesine izin veriyorsunuz. Bu tür inatçı bir zihniyet sizi fazla ileri götürmez." 

“İnsanlar yeni şeyler denemekten ve başarısız olmaktan korkuyorlar. Ancak konfor alanınızın dışına çıkmadan büyüyemezsiniz.” diye ekledi.

Yapılan bir araştırma da Fuller'ın teorisini destekliyor. LinkedIn'de yapılan bir çalışma, şirketlerin pandemiden kaynaklanan personel sıkıntısı ve yapay zekanın yükselişi karşısında dayanıklılık ve esneklik sergileyen çalışanlara artık her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu gösterdi.

LinkedIn başkan yardımcısı Aneesh Raman raporda, "Uyarlanabilirlik şu anda işe sahip olmanın en iyi yoludur. Değişimi yönetmenin temelinde uyum sağlama kasını geliştirmek yer alıyor.” dedi.