Muhteşemsiniz çocuklar muhteşem. Helal olsun size. İnanmanın, yüreğini ortaya koymanın ve takım olmanın başarısı bu. Zor olanı başardık, gruptan çıkar mı bu takım derken çeyrek finale adımızı yazdırdık.

Turnuvanın en hareketli en dinamik ve tıkır tıkır işleyen bir sistem takımına karşı bu galibiyet ekstra alkışı hak ediyor. Hakkını verelim Montella da kocaman bir alkışı ve özrü hak ediyor. Hocayı yerden yere vuranlar bir fotoğraf karesinden senaryo yazanlar utanır mı? Sanmam.

Henüz 57. saniyede gelen gol bizi birbirimize daha da kenetledi. Avusturya’ya karşı duran toplar altın değerindeydi. Biz de maden bulduk. Çalışılmış iki kornerde Merih’le gelen iki gol takdiri ilahiydi biraz da.. Eski sıra dışı performansından uzak kalan Merih çok istemenin, savaşmanın, arma için çabalamanın hakkını aldı. İkinci golde Alper Gezeravcı gibi uzaya çıkıp kafayı çaktı.

İlk golden sonraki on dakikada yediğimiz baskıyı iyi kırıp ayakta kaldık ve kontrolü ele aldık. Beşli savunma bize ilaç oldu. Merih-Apo-Kaan üçlüsü sağlam durdu. Özellikle Kaan kusursuz bir liderlik yaptı. Ferdi ve Mert’in bek performansı da Avusturya’yı kilitledi. Mert de kalesinde devleşince çeyrek final geldi. Hele son saniyedeki kurtarışı kalplerin durduğu andı.

Rangnick'in pres makinesi kırılmıştı. 6-1’in intikamı da en alınması gereken yerde alındı.

Bu takım güzel takım diye yazmıştım daha önce. Düzeltiyorum bu takım çok güzel takım. Herkes yüreğinin ekmeğini yer. 'Bizim Çocuklar' da yüreğinin ekmeğini yedi. Genciz, güzeliz, rakip kim olursa olsun sonuna kadar gideriz. Evet duygusalız, onlar gibi mekanik değiliz. İyi ki değiliz. Şimdi sen düşün Hollanda.