2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü ve son maçında A Milli Futbol Takımımız, yarın Çekya ile karşılaşacak. Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvada son 16 turuna yükselmeyi hedefleyen Türkiye, bu önemli mücadeleyi Hamburg'daki Volkspark Stadı'nda TSİ 22.00'de oynayacak.

Gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenen millilerimiz, ikinci maçında ise Portekiz'e 3-0 mağlup olmuştu. Turnuvaya Portekiz karşısında aldığı 2-1'lik yenilgiyle başlayan Çekya ise ikinci maçında Gürcistan ile 1-1 berabere kaldı.

F Grubu'nda 6 puanla liderlik koltuğunda oturan Portekiz, Türkiye karşısında ikili averaj üstünlüğü sayesinde son maçlar öncesinde grup liderliğini garantiledi. Türkiye 3 puanla ikinci sırada yer alırken, Çekya ve Gürcistan 1'er puanla grupta yer alıyor.

Gruptaki diğer karşılaşmada Gürcistan, Portekiz ile karşılaşacak. Bu mücadele ise Gelsenkirchen'de TSİ 22.00'de başlayacak.

RUMEN HAKEM YÖNETECEK

Türkiye ile Çekya arasındaki kritik karşılaşmayı, Romanya'dan hakem Istvan Kovacs yönetecek.

Kovacs'ın yardımcıları ise yine Romanya'dan Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene olacak. Norveç Futbol Federasyonu'ndan Espen Eskas ise dördüncü hakem olarak görev alacak. Karşılaşmanın VAR hakemi ise Polonyalı Tomasz Kwiatkowski olacak.

1 PUAN YETECEK

A Milli Futbol Takımı'na F Grubu'nda ikinci sırayı elde etmek için 1 puan yetecek. Ay-yıldızlılar, galibiyet veya beraberlik halinde grubu ikinci sırada tamamlayarak, diğer maçın sonucuna bakmaksızın adını son 16 turuna yazdıracak.

Ancak, milli takımın Çekya karşısında mağlup olması durumunda, grup üçüncülüğü için Gürcistan'ın Portekiz karşısında puan kaybetmesini beklemesi gerekecek. Böyle bir senaryoda, Türkiye 6 grubun en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girerse bir üst tura yükselme şansını elde edecek.

Eğer milli takım yenilirse ve Gürcistan da kazanırsa, ay-yıldızlı ekip grubu son sırada tamamlayarak elenecek.

Milli takım grubu ikinci sırada tamamlarsa, Hollanda, Fransa ve Avusturya'nın liderlik şansının sürdüğü D Grubu'nun birincisi ile eşleşecek. Türkiye, en iyi dört üçüncüler arasına girerse, B Grubu veya C Grubu'nun lideri ile karşılaşacak.

MİLLİ TAKIM'DAKİ EKSİKLER

A Milli Takım'da sakatlıkları bulunan oyuncuların durumu belirsizliğini koruyor. Ayak bileğinde travma oluşan Orkun Kökçü ve diz ağrısı çeken Mert Günok'un, Çekya karşısında forma giymesi zor görünüyor.

Takımla çalışmalara katılan İrfan Can Kahveci'nin ise maç kadrosunda yer alması bekleniyor. İki gün önce takımdan ayrı çalışan ve dün idmanın tamamında takımla birlikte olan Arda Güler de bu kritik mücadelede kadroda yer alacak.

Milli Takım'da, ilk iki maçta gördüğü sarı kartlarla cezalı duruma düşen Abdülkerim Bardakcı ise forma giyemeyecek.

ÜÇ FUTBOLCU SINIRDA

A Milli Futbol Takımı'nda Çekya maçı öncesinde 3 oyuncu ceza sınırında bulunuyor. Turnuvada birer sarı kartı bulunan Hakan Çalhanoğlu, Samet Akaydın ve Zeki Çelik, Çekya maçında sarı kart görmeleri halinde son 16 turunda cezalı duruma düşecekler.