Siyasi ortamın gerginliği ve yaşanan ağır ekonomik krizin etkisiyle olsa gerek, ülkemizin yapısı ve insanlarımızın karakteri hızla değişiyor.

Artık kim haklı, kim haksız pek aldırış eden yok!

Açıkgözlük edip kısa yoldan köşeyi dönmek ya da beleşe konmak isteyenler, bunun için ellerinden geleni yapıyorlar.

Ülkede haksız rekabet aldı yürüdü. Mahkemelerde bu konuda binlerce dava var!

★★★

“Haksız rekabet” denilince aklıma Bodrum’un dünyaca ünlü müzikholü “Halikarnas Disko” geldi.

“Halikarnas” Bodrum’un antik çağdaki adıdır.

Bodrum’un simgesi olan ve eğlence hayatına getirdiği yeniliklerle tanınan Halikarnas Disko 7 yıl önce, Bodrumlu arsa sahiplerinin aşırı kira istekleri yüzünden kapatılmıştı...

İşadamı Süleyman Demir, kiraladığı arsanın üzerine, arsa sahibinin de iznini alarak milyonlarca lira harcayıp büyük bir tesis kurmuş ve orayı 38 yıl boyunca işletmişti.

Olgun bir insan olan arsa sahibi öldükten sonra varisleri, değerli tesisin sahibi ve işletmecisi olan Süleyman Demir’den, karşılanması mümkün olmayan isteklerde bulununca, o da tesisi dozerlerle yıkarak temizlediği arsayı, kiraladığı gibi çıplak halde, sahiplerine iade etmek zorunda kalmıştı...

Yerli ve yabancı bütün turistlerin hayran olduğu ünlü Halikarnas Disko böylece tarih olunca, Bodrum, çok önemli bir turizm kaybına uğradı.

★★★

Aradan 7 yıl geçti... Geçenlerde, Halikarnas Disko’nun 38 yıl boyunca faaliyet gösterdiği adreste “Halikarnas” “Efsane geri dönüyor” “Halikarnas Arena” diye ilanlar yapıldığını duyunca gerçekten efsanenin döndüğünü zannedip Bodrum adına sevindim.

Ünlü müzikholün yeniden faaliyete geçmesi Bodrum turizmine ayrı bir renk ve canlılık getirirdi.

Süleyman Demir’i arayarak bunun gerçek olup olmadığını sordum. Acı bir gülüşle:

“Benim tescilli ve dünyaca tanınmış markam olan ‘Halikarnas’ın ününden faydalanmak için halkımızı yanıltmaya çalışıyorlar. Her türlü hukuki ve cezai işlemi başlatmış bulunuyoruz.” dedi.

★★★

Yeri gelmişken, merak eden Bodrumlulara, gerçek “Halikarnas Disko’nun, Karaada’nın karşısında, 2025 yılında bitirilmesi hedeflenen büyük turistik kompleskte faaliyete geçeceğini haber vereyim.

Süleyman Demir, yeni Halikarnas Disko’nun da, eskiden olduğu gibi, yaratacağı dünya çapında  eğlence ve yeniliklerle uluslararası ünlüleri Bodrum’a çekerek bölge turizmine hayat vermeye devam edeceğini söylüyor.

Yargı paketlerinden ne hayır gördük ki?

Adaletin yok olmaya yüz tuttuğu ülkemizde “9’uncu Yargı Paketi” hazır!

Daha önce çıkartılan 8 yargı paketinden ne hayır gördük ki, 9’uncusundan görelim?

Uzun yıllardır Meclis’ten yargı paketleri geçip duruyor ama erozyona uğrayan adalette değişen fazla bir şey yok!

Adalet Bakanlığı, ülkede adaleti sağlayacağı yerde sürekli olarak “Yargı paketleri” hazırlayıp duruyor. Şimdilik 9’uncu pakete kadar geldik!

Yeni pakette, üzerinde çok tartıştığımız bir madde vardı: “Etki Ajanlığı Suçu” Bakanlığın icat ettiği acayip bir suç şekliydi bu...

O maddeye göre ülkede iktidarın hoşuna gitmeyen herkes ve her çalışma “Yabancılara ajanlık yapmakla” suçlanabilirdi.

Basit bir kamuoyu araştırması bile yabancı ülkelerin çıkarına araştırma olarak tanımlanıp suç sayılabilirdi.

Doğal olarak ülke çapında itirazlar yükseldi. Sonra, o maddenin tasarıdan çıkarıldığı haberleri geldi. Çok kişi “Hukuk ve demokrasi akıllarına geldi” diye memnun oldu.

Parlamenter bir hukukçudan mektup aldım. “Maddenin paketten çıkarıldığı sadece bir söylenti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç resmen açıklamadan buna inanmayın.” diyor.

Sayın Adalet Bakanı! Lütfen açıklayın! O antidemokratik madde paketten çıkarıldı mı, yoksa toplumu yatıştırmak için kurnazlık mı yapılıyor?

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer bir çukurdaysan kazmaya devam etmenin yararı yoktur!