Geçtiğimiz günlerde halka arzı için talep toplaması gerçekleştirilen Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği AŞ için dağıtım sonuçları belli oldu. Bu hafta borsada işlem görmeye başlaması beklenen Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği AŞ, "HRKET" kodu ile işlem görecek. 

HAREKET PROJE HALKA ARZ KAÇ LOT VERDİ?

Hareket Proje halka arz sonuçlarına göre, şirket bireysel yatırımcılara ortalama 10 Lot (700 TL) hisse dağıtımı gerçekleştirdi.

10 lottan az talep edenlerin lotu bu sayıdan fazla talep edenlere verilecek.

HAREKET PROJE BORSADA NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Hareket Proje Taşımacılığı halka arz borsa işlem tarihi henüz açıklanmadı. Şirketin 22 Mayıs 2024 Perşembe günü ya da 23 Mayıs 2024 Cuma günü borsada işlem göreceği tahmin ediliyor.

YÜZDE 20'Sİ HALKA ARZ OLACAK

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği AŞ'nin halka arzı, "HRKET" kodu ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB) liderliğinde ve Yatırım Finansman Menkul Değerler AŞ eş liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek. 

Halka arz fiyatı pay başına 70 lira olarak belirlenen şirketin 19 milyon 200 bin lirası sermaye artırımı, 4 milyon 800 bin lirası ortak satış olmak üzere nominal değeri 24 milyon lira olan payları satışa çıkacak. Böylece, halka arzla şirketin yüzde 20,83'i halka açılmış olacak. 

Halka arz edilecek hisselerin yüzde 74'ü yurt içi bireysel yatırımcıya, yüzde 25'i ise yurt içi kurumsal yatırımcıya ayrılırken halka arz büyüklüğünün yaklaşık 1,6 milyar lira olması bekleniyor.