Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D Grubu'nda üçüncü maçlar oynandı. Hollanda'yı 3-2 mağlup eden Avusturya, grubu zirvede tamamladı.

Fransa ve Hollanda'yı geride bırakarak büyük bir sürprize imza atan Avusturya, Türkiye'nin de yer aldığı F Grubu'nun ikincisi ile karşılaşacak. Grubu 3. sırada tamamlayan Hollanda ise en iyi üçüncüler arasına girmeyi bekleyecek. 

Avusturya'ya galibiyeti getiren golleri Donyell Malen kendi kalesine, Romano Schmid ve Marcel Sabitzer kaydetti. Hollanda'nın gollerini Cody Gakpo ve Memphis Depay kaydetti. 

Bu sonuçla puanını 6 yapan Avusturya, Fransa ve Hollanda'nın önünde grubu ilk sırada tamamladı. Hollanda ise 4 puanla 3. sırada yer aldı. 

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Avusturya, 6. dakikada Donyell Malen'ın kendi kalesine attığı gol ile öne geçti. Marko Arnautovic'in pasıyla sol çaprazda topla buluşan Alexander Prass ceza alanı içine girdi. Alexander Prass'ın yerden çevirdiği topu Donyell Malen, kayarak uzaklaştırmak istedi ancak yaptığı ters vuruşla meşin yuvarlığı kendi ağlarına gönderdi.

HOLLANDA GOLE YAKLAŞTI

Hollanda, 14. dakikada tehlikeli geldi. Tijjani Reijnders'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Cody Gakpo, ceza alanı içine çok iyi hareketlenen Tijjani Reijnders'ı tekrar gördü. Tijjani Reijnders, penaltı noktasının gerisinden müsait pozisyonda sağ ayağının içiyle vuruşunu yaptı ancak top yandan auta gitti.

MALEN KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI

Hollanda 23. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Tijjani Reijnders'ın güzel pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Donyell Malen, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden vuruşunu yaptı ancak top az farkla yandan auta gitti.

SABITZER MÜTHİŞ VURDU

Karşılaşmada 37. dakikada oynanırken Avusturya'nın sol kanattan kazandığı köşe vuruşunu Romano Schmid paslaşarak kullandı. Marcel Sabitzer, hafif sol çaprazdan sağ ayağıyla etkili bir şut çıkardı ancak kaleci Bart Verbruggen, çok iyi uzanarak yakın direkte topu çelmeyi başardı.

ARNAUTOVIC AĞIR KALDI

Avusturya, 38. dakikada net bir fırsattan yararlanamadı. Florian Grillitsch'in ceza alanı hemen dışından yaptığı vuruşta savunmadan seken top ceza alanı içinde Marko Arnautovic'e geldi. Marko Arnautovic, altıpas önünde istediği vuruşu yapamayınca top kaleci Bart Verbruggen'de kaldı.

DİREK GOLE İZİN VERMEDİ

Hollanda'nın atağında top direkten geri geldi. Maçta 41. dakika oynanırken Tijjani Reijnders'ın güzel ara pasıyla Cody Gakpo, ceza alanı sağ çaprazında topla buluşuyor. Cody Gakpo'nun son çizgiden yaptığı ortaya Memphis Depay, arka direkte kafa vuruşunu yapıyor ancak uzak kale direğine çarpan top kaleci Patrick Pentz'de kalıyor.

HOLLANDA İKİNCİ YARIYA GOLLE BAŞLADI

Hollanda, 47. dakikada Cody Gakpo'nun golüyle maçta eşitliği sağladı. Hızlı gelişen atakta Xavi Simons, topla birlikte ilerledikten sonra pasını Cody Gakpo'ya çıkardı. Cody Gakpo, ceza alanı sol çaprazından sağ ayağının içiyle yaptığı güzel vuruşla topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu.

SCHMID SAHNEDE

Avusturya, Romano Schmid'in 59. dakikadaki golüyle 2-1 öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Florian Grillitsch, son çizgiden ortasını yaptı. Romano Schmid, altıpasın önünden uçarak kafa vuruşunu yaptı. Kale çizgisi önünde Stefan De Vrij topu uzaklaştırmak istedi ancak çabası yeterli olmadı ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

HOLLANDA BİR KEZ DAHA BERABERLİĞİ YAKALADI

Hollanda, 75. dakikada bir kez daha beraberliği yakaladı. Cody Gakpo'nun sol kanattan ceza alanı içine yaptığı ortada Wout Weghorst, kafayla topu Memphis Depay'a indirdi. Memphis Depay, göğüsüyle düzelttikten sonra sağ ayağıyla vuruşunu yaparak topu kalecinin bakışları arasında filelerle buluşturdu.

AVUSTURYA BEŞ DAKİKA SONRA KARŞILIK VERDİ

Avusturya, bu golden beş dakika sonra Marcel Sabitzer'in golüyle 3-2 öne geçti. Christoph Baumgartner'in güzel ara pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Marcel Sabitzer, açısı dar olmasına rağmen sol ayağıyla etkili bir vuruş yaparak topu kalecinin üzerinden ağlara gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Avusturya, Hollanda'yı 3-2 mağlup etti.