Devletin acilen para bulması gerektiği sır değil... Tasarruf paketi diye anlatılan saçmalığın içinden civciv çıktıktan sonra işler kızıştı olayın bütçe kısmında...

Ya giderleri kısmak ya da gelirleri artırmak gerekiyor. Giderlerin kısılması belli ki Mehmet Şimşek’in boyunu aşıyor. Nitekim her kısıntının ucu saraya dayanıyor.

★★★

Gelirler kısmına yüklenmek gerekecek. Öncelikle yeni konut vergisini gündeme alan Mehmet Şimşek şimdi de “Kripto varlıklar, borsada işlem gören varlıklar, yatırım fonları gibi... Bunların disipline edilmesi lazım” diyerek işareti verdi. Belli ki iş sineğin yağına kadar geldi.

Ne yani TRT yönetimine “huzur hakkı” ödenmese miydi? Maarif Vakfı 5.7 milyar liralık yardımı almasa mıydı?

Madem küçük yatırımcı parasını değerlendirmeye çalışıyor, ne demekse artık “disipline” olması gerekiyor!

★★★

Esas enteresanı Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir idaresi Başkanlığı’nın, Vergi İhbar Hattı kurulduğunu duyurması.

Mehmet Şimşek’in bu hatta ihbarda bulunacaklara elde edilecek vergi gelirinin yüzde 10’u kadar ikramiye vaat etti. Ayıptır sorması Maliye’nin görevi neydi?

★★★

Yahu bu İktidar değil miydi TBMM ve Sayıştay denetimlerini işlevsiz hale getiren.  Denetimine muafiyet getiren. 

Sayıştay yasasında sıkça yapılan değişikliklerle kamusal-kurumsal mali denetimler en alt düzeye indirilmedi mi? Kamu kurumlarındaki teftiş kurullarının pek çoğunu lağvederek müfettişliği bitirmedi mi?

★★★

Kendi denetlenmesin ama millet birbirini jurnallesin... Tamam o zaman... İktidarı ihbar ediyorum. Siyasi kararlarla sildiği vergiler var. Hatta sadece 2024 bütçesinde vazgeçilen vergi 2.2 trilyon lira... Hiç vakit kaybetmeden tahsil edin, alın size bütçeye para...

Bu arada IBAN’ımı atayım da bir zahmet 220 milyar lirayı yatırırsanız hesabıma... Mehmet Bey bu kıyağımı da unutma...

★★★

Bu paralar dahi bunların yeme hızına yetişemez hem yetmez hem bizi kesmez diyorsa birkaç fikir var daha aklımda...

İktidar taşıt araçları gibi telefon muayene istasyonları açabilir mesela... Yılda iki kere cep telefonlarından muayene parası alabilir. Bunu nasıl düşünemediler sahi?

Sonuçta devletin yasakladığı bir şey yok! Beğenmeyen dumanla haberleşsin. Ateş ile uğraşamam diyorsa güvercin eğitsin. Kim karışır? Özgürlük var bu ülkede!

★★★

Peki, bu ödediğimiz ardı arkası kesilmeyen vergiler, harçlar, zamlar, ne için? Çiftçiye, esnafa, işsize, emekliye, asgari ücretliye, fakire destek olarak gitse, eyvallah!

Oysa bu toplanan paraların amacı, belli bir zümrenin yaşantılarını rahatça sürdürebilmesi, tatlarının kaçmaması...

Bence “birlik ve beraberliğe en çok muhtaç olduğumuz günler ek vergisi” getirilmeli. Koskoca dünya lideri tarafından yönetilmenin bir karşılığı olmalı... Buna kim itiraz edebilir ki?