EURO 2024 E Grubu'nda Slovakya ile karşılaşan Ukrayna, geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak grupta dengeleri yerinden oynattı.

Gruptaki ilk maçında Belçika'yı 1-0 yenen Slovakya, Romanya'ya 3-0 yenilerek büyük şok yaşayan Ukrayna ile kozlarını paylaştı. Dakika 17'de Ivan Schranz'ın golüyle 1-0 öne geçen Slovakya, golden sonra ritmini kaybetti.

İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Ukrayna, 54'te Mykola Shaparenko ve 80'de Roman Yaremchuk'un golleriye geri dönerek mücadeleyi 2-1 kazandı. Ukrayna'ya beraberliği getiren golü atan Shaparenko, ikinci golün asistini yaparak galibiyette kilit rol oynadı.

Bu sonuçla Ukrayna puanını 3'e yükseltti ve son maçlar öncesinde Slovakya ile puanını eşitledi. Ukrayna, gruptaki son maçında Belçika ile karşılaşacak. Slovakya ise, Romanya ile mücadele edecek.

SLOVAKYA GOLLE BAŞLADI

Gruptaki ilk maçında Belçika'yı yenerek büyük sürprize imza atan Slovakya, Ukrayna maçına da oldukça etkili başladı. Sağlı sollu ataklarla Ukrayna kalesini abluka altına alan Slovakya, aradığı golü 17. dakikada buldu.

Kaleyi karşısnda gören bir noktadan serbest vuruş kazanan Slovakya'da topun başına David Hancko geçti. Hancko'nun frikiğini kaleci Anatoliy Trubin güçlükle çeldi. Pozisyonun devamında, sol kanattan kullanılan taç atışı sonrası Lukas Haraslin arka direğe ortasını yaptı. İyi yükselen Ivan Schranz, Zinchenko'nun ıskaladığı topu kafa vuruşuyla ağlara gönderen isim oldu.

DUBRAVKA VE DİREK GEÇİT VERMEDİ

Golden sonra baskısı kırılan Slovakya, Ukrayna'nın etkili oyuncularıyla yakaladığı gol pozisyonlarında, kalecisi Martin Dubravka'nın kurtarışlarıyla ayakta kaldı.

Sağ kanatta Andriy Yarmolenko, sol kanatta Mykhaylo Mudryk ve fovette Artem Dovbyk gibi yıldızlara sahip olan Ukrayna, özellikle sol kanattan geliştirdiği ataklarda gol fırsatları yakaladı. Ancak deneyimli kaleci Dubravka, Ukrayna'nın golcülerine geçit vermedi.

Dakikalar 34'ü gösterdiğinde, desteğe gelen Ukrayna sağ beki Oleksandr Tymchyk'in şutu uzak direğe çarpıp oyun alanına döndü. Ukrayna'nın baskılı oyunu sonuç vermeyince, ilk yarı Slovakya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

UKRAYNA'NIN İLK GOLÜ

Slovakya ikinci yarıya topun hakimi olarak başlasa da, tehlikeli ataklar Ukrayna'dan geldi.

Beraberlik golü için kontratak fırsatlarını değerlendirmeye çalışan Ukrayna, 54. dakikada bu çabasının meyvesini aldı. Slovakya'nın atak hazırlığında kaptırdığı top sonrasında sol kanatta topla buluşan Zincenheko, penaltı noktasındaki Shaparenko'ya pasını iletti. 

Dinamo Kiev'in 25 yaşındaki orta sahası Shaparenko, gelişine plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1'e getirerek Ukrayna'nın turnuvadaki ilk golünü attı.

MUDYRK DİREĞE TAKILDI

İlk ve ikinci yarıya iyi başlayan Slovakya, Ukrayna'nın golünden sonra da toparlanmakta zorlandı.

Dakika 74'te, savunmada kaptığı topla iyi çıkan Ukrayna'da, Dovbyk'in yerine oyuna giren Yaremchuk Slovakya kalesi önüne kadar topla koşusunu yaptı. Sol kanattan bindiren Mudryk'e pasını verdi. Sol çaprazda açısı kapanan Mudryk'in şutu direkten döndü.

YAREMCHUK'TAN KRİTİK GOL

Ukrayna'ya beraberlik golünü getiren Shaparenko, 80. dakikada müthiş bir pasla Yaremchuk'un golünü hazırlayan isim oldu.

Savunma arkasına atılan uzun topu iyi kontrol eden Yaremchuk, güçlükle vuruşunu yaptı ve kaleci Dubravka'nın yanından geçen top ağlarla buluştu. Bu golle 2-1'lik üstünlüğü yakalayan Ukrayna, mücadeleyi galibiyetle tamamlayan taraf oldu.