Türk Milli Takımı yıllar sonra çok çok büyük potansiyeli olan bir jenerasyon yakaladı. EURO 2024 bizim bu jenerasyonumuz için bir prestij meselesiydi çünkü mutlaka bir fark yaratmalıydık. Tarihimizde ilk defa bu kadar genç bir takımla çıktık grubumuzun ilk maçına. Ve şükürler olsun ki turnuvanın ilk haftası tamamlanırken herkes bizi konuşuyor! Avrupa'ya futbol zevkini sorgulattık. 

İnanılmaz bir maç oynadık Gürcistan ile. Senaryosu yazılsa bu kadar aksiyon uydurulamazdı. Tablosu çizilecek, dövmesi yaptırılacak 2 muhteşem gol, VAR iptali, direkten dönen şutumuz, onların direkten dönen son dakika pozisyonu, Samet'in çizgiden çıkardığı top, boş kaleye kaçırdıkları 2 ölümcül an ve muhteşem final.

3. BÖLGEYİ İYİ OYNADIK

Tam bir Türkiye Avrupa Şampiyonası klasiği. Heyecandan ölüyorduk!

İlk 30 dakikanın büyük bölümünde hızlıydık. Hücum aksiyonlarımız, beklerimiz dahil çok iyi çalıştı. Ayaklarımız iyiydi. Topu iyi kullandık. 3. bölgede sürekli yeni üçgenler kurup teknik kapasitemizin avantajını kullandık. Bu oyun tarzı ıslak zemine rağmen kusursuza yakın işledi. 

Gürcistan'ın planı ise olabildiğince kapalı bir savunma dizilişiyle boşluk vermeden oynayıp geçiş hücumları kovalamak üzerineydi. Topa sahip oldukları bölümlerde kaliteli geçiş oyunu izlettiler. Teknik kapasiteleri bize göre daha düşük olduğu için birebirlerde sert oynadılar. 

POZİSYON HATALARIMIZ

En büyük kusurumuz geriye koşarken dağılmamız ve savunma pozisyonunu kaybedişimizdi. Zaten golü de pozisyon hatasından yedik. Kenan Yıldız'ın golü iptal olmasa Gürcistan daha erken kopabilirdi ama beraberlik golü onlara direnç kazandırdı. Bizim ise kırılgan tarafımızı ortaya çıkardı. 

Klasik Montella takımı görüntüsü verdik aslında; çok pozisyon bulan, aklı sürekli golde olan ama çok da pozisyon veren bir takım. Takım savunması çalışmamız lazım. Ama önce aile olmamız gerekiyordu. Onu başardık bence. Samet Akaydın'dan yeni bir Merih çıkardık mesela. Ben dahil herkesi ters köşe yaptı. Yeri sallayan bir duruş! 

ARDA'NIN ETRAFINDA BİRLEŞTİK 

Arda'nın 65'te attığı gol normal değil. Öylesine atılmış bir şut hiç değil. Bu kadar özgüvenli, vurulacak en kusursuz yeri hedef alıp bu stilde bir şut atmak büyük topçu işi. Arda'nın bir imza golü var artık. Bizim için çok büyük bir marka oldu Arda. Her yönüyle gözü ileride olan bir Türk markası.

Onun golü hem maçı getirdi hem de milli bağlarımızı yeniden yeşertti. Ülke olarak 19 yaşında bir pırlantanın etrafında birleştik. Teşekkürler sana çocuk. 

Maçtan sonra yaptığı paylaşım inanılmaz hoşuma gitti. 10. yıl marşındaki 'Türk'e durmak yaraşmaz'ı alıntıladı. Ben de devamını getirip bu yazının sonunu 'Türk önde, Türk ileri' olarak bitirmek istedim.

Önde ve ileride olacağız. EURO 2024'te Türk takımının farkını göstermek için böyle oynamaya devam!