Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) F Grubu'na 3-1'lik Gürcistan galibiyeti ile başlayan Türkiye, ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. 

Güçlü rakibi karşısında iki pozisyon dışında net fırsat yaratmakta sıkıntı çeken, savunmada yaptığı hatalarla dikkat çeken Türkiye, daha önce 1996, 2000, 2008 Avrupa şampiyonlarında gol atamadığı Portekiz karşısında yine ağları havalandırmayı başaramadı.

Türkiye, Avrupa şampiyonlarında Portekiz ile ilk kez İngiltere'de düzenlenen EURO 96'da karşı karşıya geldi. D Grubu'nun ikinci maçında karşılaştığı Portekiz karşısında iyi bir direnç gösteren Türkiye, yine de 66. dakikada Fernando Couto'nun golüne engel olamayarak rakibine 1-0 mağlup oldu. Türkiye, D Grubu'nu sıfır puanla son sırada tamamladı.

EURO 2000'DE ÇEYREK FİNALDE PORTEKİZ'E ELENDİK

Belçika ve Hollanda'nın ortaklaşa düzenlediği EURO 2000'de B Grubu'nu İtalya'nın ardından ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura yükselen Türkiye, çeyrek finalde Portekiz'in rakibi oldu. Türkiye, bir penaltı vuruşundan yararlanamadığı karşılaşmada Nuno Gomes'in 44 ve 56. dakikalarda kaydettiği gole engel olamayınca, rakibine 2-0 yenilerek elendi.

YARI FİNALE YÜKSELDİĞİMİZ EURO 2008'DE PORTEKİZ'E YİNE GOL ATAMADIK

Türkiye, Avrupa şampiyonlarındaki en büyük başarısını yaşadığı EURO 2008'de A Grubu'nda Portekiz'e bir kez daha rakip oldu. Avusturya ve İsviçre'nin ev sahibi olduğu turnuvada grubun ilk maçında karşılaştığı Portekiz'e ilk yarıda gol şansı tanımayan Türkiye, ikinci yarıda 61. dakikada Pepe ve 90+3. dakikada Raul Meireles'in gollerine engel olamayınca rakibine bir kez daha gol atamadan 2-0 mağlup oldu.

Grubun diğer maçlarında İsviçre ve Çekya'yı mağlup eden Türkiye, çeyrek finalde Hırvatistan engelini de aşarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde Almanya'ya 3-2 yenilerek şampiyonaya veda etti. 

RESMİ MAÇLARDA GALİBİYETİMİZ YOK

Türkiye, Avrupa şampiyonlarında gol atamadığı Portekiz karşısında resmi maçlarda da galibiyet alamadı. 

Portekiz 18 Aralık 1955 ve 2 Haziran 2012'de oynadığı hazırlık maçlarını 3-1 kazanan Türkiye, bu iki maç dışında rakibine diş geçiremedi.