UEFA, İngiliz futbolcu Jude Bellingham'ın Slovakya maçında attığı beraberlik golü sonrası yaptığı kaba el hareketi nedeniyle 'temel davranış kurallarının potansiyel ihlali' gerekçesiyle disiplin soruşturması başlattı.

İddialara göre, Bellingham hareketini Gelsenkirchen'deki Slovakya yedek kulübesine yöneltti. Oyuncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu hareketin tribündeki yakın arkadaşlarına yönelik bir şaka olduğunu belirtti ve "Slovakya takımına bu geceki oyunları için saygı duyuyorum" diye ekledi.

UEFA ise bir müfettişin Bellingham'ın 'maç kapsamında meydana geldiği iddia edilen' davranış kurallarını ihlal edip etmediğine dair disiplin soruşturması yürüteceğini duyurdu.

Soruşturmanın turnuva devam ederken sonuçlanıp sonuçlanmayacağı henüz belirsiz. UEFA, Sırbistan'ın İngiltere ile oynadığı açılış maçı sırasında maymun sesleri çıkarıldığı iddiaları üzerine başlattığı disiplin soruşturmasında da henüz bir sonuca ulaşamadı.

Müfettiş, soruşturma kapsamında video kanıtlarını inceleyecek ve bulgularını UEFA'nın Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'na rapor edecek. Daha sonra oyuncunun cezalandırılıp cezalandırılmayacağına karar verilecek ve yaptırımlar arasında uzaklaştırma cezası da bulunabilecek. Müfettişin görevlendirilmiş olması, konunun net olmadığını gösteriyor.

BELLINGHAM KART SINIRINDA

Bellingham, İngiltere'nin İsviçre'ye karşı oynayacağı çeyrek final maçında sarı kart görmesi durumunda yarı finalde cezalı duruma düşebilir.

Bellingham'ın herhangi bir ceza alması, EURO 2024'te oynadığı dört maçta dört gol atabilen Gareth Southgate ve İngiltere takımı için büyük bir darbe olur; takımın gollerinin ikisini Bellingham kaydetti.