Gündemin yoğunluğu doğal olarak önemli başka olayların gündeme getirilmesinde gecikmelere yol açıyor. Anadolu Jet artık yok. Türk Hava Yolları’yla bir bağı olmadığı belirtilen A Jet’le birlikte yaygın bir biçimde uçakların kalkış saatinde, hem öyle böyle değil uzun süreli gecikmeler yaşanıyor. THY’nin Ankara-İstanbul dışında hiçbir İl’e seferi yok. Yurt dışına gidebilmeniz için mutlaka İstanbul’a gitmeniz gerekiyor.

Havada şikayet, otoyollarda şikayet. Otoyollar denilince yeni bir haber vereyim. Yakında otoyolların trafik denetimi jandarmaya bırakılacak. Yani, trafik polisinin yerini ‘Jandarma Trafik Ekipleri’ alacak. Jandarma hem trafik denetimini, hem de adli işlemleri yerine getirecek. Otoyollarla ilgili vatandaşımızın müthiş yakınmaları var. Büyük mağduriyetlere de yol açan otoyol uygulamasıyla, vatandaşımın başına gelmedik kalmıyor. O zaman neler olduğunu anlatalım da belki yetkililer vatandaşını koruyacak düzenlemeler yapar.

PARA CEZALARI VE O YOLLAR    

Gelenek haline geldiği üzere, bayram tatili günlerinde, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişlerinden ücret alınmıyor. Bu genel müdürlüğün sorumluluğunda olmayan, özel kesimin Yap-İşlet-Devret projelerinde geçişler ücretli.

Konuyla ilgili açıklamada, kamusal otoyollar ve köprülerden geçişlerin ücretsiz olduğu vurgulanıyor olsa da, vatandaşın hangi otoyol ve köprünün Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda, hangilerinin özel kesim sorumluluğunda olduğunu herkesin bilmesi mümkün olmuyor. Eğer, Hızlı Geçiş Sisteminde (HGS) yeterli miktarda para yoksa vatandaş yüklü miktarda para cezalarıyla karşı karşıya kalıyor.

Vatandaşın şikayetçi olduğu konu, ihlalli geçişlerde HGS’de bakiyesinin yetersiz olduğu değil, geçiş gününden uzunca bir süre geçtiği halde, bir gün annenizin, babanızın, kızınızın, devamında sizin telefonunuzu arayan bir avukatın borç tebliği yapması, sebebi sorulduğunda da yeterli bilgi vermemesidir.

NEDEN BİLDİRİLMEZ?

Uzaya astronot gönderiyoruz ama ihlalli geçiş, kısa bir mesajla vatandaşımıza ulaştırılmıyor. Sonuçta da 200-300 TL’lik bir geçiş ücreti sebebiyle arabasına rehin konulduğunu söyleyenler bile çıkıyor.

İcra dairelerinde iş takibinin ne kadar güç olduğunu bilen birçok kişi soluğu avukatın yanında alıyor. Borç öde, rehin kaldır, dosya kapat sıkıntılı ve de çok çetrefilli iş. Uygulamada, yetersiz bakiyenin 15 gün içinde telafi edilmesi öngörülüyorsa da, para yatırılsa bile otomatik olarak çekilmediğidir.

15 gün içinde veya daha sonraki sürelerde ödenmeme hallerinde uygulanan bir kat, dört kat para cezası bir tarafa, dosya kapatma bedeli ilave ücretlerle çok daha yüksek rakamlara ulaşıyor. Burada vatandaş doğal olarak; “Acaba daha yüksek bir ödeme alınmak istendiği için mi böyle davranılmaktadır” diye düşünmekte haksız da değil. Çünkü; 150-200 TL’lik bir borç için kişiler 2 bin 500-3.000 TL ödemek zorunda kalmaktadır. İnternet sitesi binlerce şikayetle doludur. 300 TL’lik bir borç için 8.000 TL ödediğini iddia edenler var. Borcun, UYAP sitesinde farklı, işleten şirketin sitesinde ise farklı olduğu da başka bir husus.

10 KAT 20 KAT FAZLA

Daha önce de, kamusal otoyollarda giriş ve çıkışları belli en kısa mesafeli ihlalli geçişlerde bile, en uzun mesafe ücreti esas alınarak ceza tahakkuk ettiriliyordu. Yargıya intikal eden tüm başvuruların hemen tamamına yakınının idarenin aleyhine sonuçlanması, dava masrafları ve vekalet ücreti dahil kamunun önemli miktarlarda zarara uğraması üzerine, hatalı uygulama kanun değişikliği ile düzeltilmişti.

Teknolojinin, iletişimin bu kadar geliştiği bir çağda, kamusal veya Yap- İşlet- Devret modeli ile büyük meblağlar harcanarak yapılan otoyollarda, çok cüzi bir harcamayla, bayram veya sair zamanlarda ihlalli geçişin, cezası ile birlikte derhal şahsa bildirilmesi sisteminin kurulması çok kolay bir işlem olduğu halde, neden bu uygulamaya geçilmez?

Geçim koşullarının her geçen gün zorlaştığı günümüzde, ayda- yılda bir seyahate çıkan, oğlunu-kızını, akrabasını ziyarete, düğüne, bayrama giden vatandaş toplam 10 kat-20 kat bedel ödemek zorunda bırakılmamalı.

AVUKAT, İCRA DERKEN...

Dürüst vatandaşımız, telefonla veya posta yoluyla gelen bir avukat, emniyet, mahkeme, müfettiş tebligatından çok tedirgin olur. Devletle olan ilişkilerinde çok hassastır. İşin para boyutu bir tarafa, sıkıntılı süreçlerin, dosya kapatma işlemlerinin güçlüğü, vatandaşı üzdüğü, yorduğu da bir gerçek. Daha da ötesi, bu devlete olan güveni sarsıyor, vatandaş nezdinde de haklı olarak değişik yorumlara yol açıyor, yargının yükü artırıyor. İlgililer, internet sitelerindeki şikâyetleri inceleseler, insanlara neler yaşattığını anlar.

Otoyol yapmak övünülecek bir yatırımdır. Ancak, bilgisi/kastı olmaksızın küçük bir meblağ için avukat aracılığı ile aylar sonra kızına-oğluna telefon edilmesi, ödemeye çağrılması, küçük bir geçiş ücreti için katlamalı ücret ödemek zorunda bırakılması övünülen yatırımı, övünülmeyecek hale getiriyor.

İhlalli geçişten dolayı vatandaş; borç, icra, avukat peşinde koşturulmadan, yüksek miktarda maddi ve manevi sıkıntılara sokulmadan, işini gücünü bırakıp dosya kapatma derdine düşürülmemeli. Bir telefon mesajı ile bilgilendirilerek sorunu kısa sürede çözmek mümkünken bu yola niçin gidilmez?

Sahi, vatandaşı kaz gibi yolma, eziyet etme alışkanlığınız ne zaman son bulacak?