EURO 2024'te Türkiye heyecanı üst turda devam ediyor. F grubunu Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlayan A Milli Takım, D grubu birincisi Avusturya ile eşleşti. Türkiye, bu eşleşmeden galip gelirse çeyrek finale yükselecek.

AVUSTURYA TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Avusturya Türkiye maçı ise 2 Temmuz Salı günü saat 22.00’da oynanacak. EURO 2024 maçı TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

HAKAN ÇALHANOĞLU VE SAMET AKAYDIN FORMA GİYEMEYECEK

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'ndaki üçüncü maçında Çekya'yı 2-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı başardı ve adını son 16 turuna yazdırdı. Milli Takım, Son 16 Turu'nda Avusturya ile karşılaşacak.

Milli takımda Çekya karşılaşması öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın, mücadelede gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştüler. Hakan Çalhanoğlu 66. dakikada, Samet Akaydın da 85. dakikada sarı kart gördü.

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ KEZ GRUPTAN ÇIKTI

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 6. kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası'nda 3. kez grup aşamasını geçmeyi başardı. Milli takım, daha önce EURO 2000 ve EURO 2008'de gruplardan çıkmıştı.

Türkiye, 2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği finallerde gruptan çıkıp çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek, organizasyona veda etti. 

A-yıldızlı ekip, EURO 2008'de ise büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükseldi. Almanya'ya 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa şampiyonaları tarihindeki en iyi derecesine imza attı.