Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu'nda Belçika ile Romanya karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Belçika, Slovakya mağlubiyetini telafi etti.

Belçika'ya galibiyeti getiren golü Youri Tielemans ve Kevin De Bruyne kaydetti. 

Müthiş bir tempoda oynanan ve iki takımın da birçok pozisyon bulduğu karşılaşmada Romelu Lukaku'nun ağlara gönderdiği bir top da Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Kalecilerin devleştiği, net fırsatların kaçtığı karşılaşma sonrası Belçika'nın aldığı galibiyet, grupta tüm takımların 3 puana ulaşmasına neden oldu.

Belçika grubun son maçında Ukrayna ile, Romanya ise Slovakya ile karşılaşacak.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Belçika Youri Tielemans'ın 2. dakikada attığı gol ile 1-0 öne geçti. Jeremy Doku'nun pasında ceza sahasında topla buluşan Romelu Lukaku kaleye sırtı dönükken geriye çıkardığı pasında Youri Tielemans'ın ceza sahası yayından kaleye gönderdiği gelişine yerden şutunda sol köşeden topu ağlarla buluşturdu.

ROMANYA GOLE YAKLAŞTI

Romanya, 5. dakikada beraberlik golüne yaklaştı. Marius Marin'in sol çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Radu Dragusin'in kafa vuruşunda son anda kaleci Koen Casteelstopu kornere çeldi. Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Nicolae Stanciu'nun ceza alanına gönderdiği ortasında Romelu Lukaku topu uzaklaştırmayı başardı.

NITA'DA MÜTHİŞ KURTARIŞ

Belçika, 18. dakikada ikinci gole yaklaştı. Belçika kontra atağında Kevin De Bruyne iki oyuncudan sıyrılıp hızla giderken topu sağ kanatta koşu yapan Dodi Lukebakio'ya aktardı. Dodi Lukebakio ceza sahası sağ çaprazda şut açısı bulur bulmaz yaptığı plase vuruşu kaleci Florin Nita sol köşeden topu kornere çelmeyi başardı.

İKİNCİ YARININ BAŞINDA NET FIRSAT

İkinci yarıya hızlı başlayan Romanya, 48. dakikada Valentin Mihaila ile gole yaklaştı. Belçika savunmasını az adamla yakalayan Romanya kontra atağında Valentin Mihaila hızla dripling yapıp orta sahadan kaptığı topu birebir pozisyonda ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top üstten auta gitti.

DE BRUYNE'NİN PLASESİ KALEYİ BULMADI

Belçika, 52. dakikada Kevin De Bruyne ile kaleyi yokladı. Kevin De Bruyne'nin ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye gönderdiği sert plase şutunda top az farkla yandan auta gidiyor.

İKİNCİ GOL VAR'DAN DÖNDÜ

Belçika'da Romelu Lukaku'nun 63. dakikada ağlara gönderdiği top, gol değeri kazanmadı. Kevin De Bruyne'nin derin ara pasında bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Romelu Lukaku plase vuruşunda topu ağlara gönderdi. Fakat yapılan VAR incelemesi sonrası ofsayt nedeniyle gol geçerlilik kazanmadı.

ROMANYA NET FIRSATTAN YARARLANAMADI

Romanya, 68. dakikada Dennis Man ile gole yaklaşıyor. Dennis Man sağ taraftan savunmanın arkasına sarkarak kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Koen Casteels şutu çelmeyi başardı.

DE BRUYNE RAHATLATTI

Belçika, Kevin De Bruyne'nin 80. dakikada kaydettiği golle rahatladı. Kaleci Koen Casteels'in en direkt serbest vuruşta kalesinden gönderdiği uzun asta seken topu iyi takip eden Kevin De Bruyne ceza sahası sağ çaprazda kayarak yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

SAVUNMA ÇİZGİDEN ÇIKARDI

Savunmanın hatasını iyi değerlendiren Denis Alibec, 87. dakikada topla birlikte ceza sahasına girdi. Denis Alibec'in kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topun dibine inerek yaptığı vuruşu Timothy Castagne çizgiden çıkardı. 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Belçika, Romanya'yı 2-0 mağlup etti.