-Yaşam aydınlığının kaynağı ve dayanağı sağlıktır.-

Karşılaşılan güçlüklerin, çözümü yaşamsal önem taşıyan konuların başında sağlık sorunları gelir. Hekimlerin, yardımcıların ve sağlık alanlarının yaklaşım ve olanakları birer güvencedir. Söylemlerimizde “Tatlı dil, güleryüz”  olarak nitelendirilip değerlendirilen ilgi sıcaklığı iyileşmenin ön koşulu sayılır ve övülür. Kendisini tanımakla mutlu olduğum ve sağlık sorunlarında sıcak ilgisini gördüğüm Prof. Dr. HALİS ŞİMŞEK bu yıl Hacettepe Üniversitesi’nden emekli oldu. Ankara-Çankaya Hoşdere Caddesi’nde 6 bin metre kapalı alanda, modern mimarisi ve ileri teknolojik altyapısıyla hizmet veren (temelini atanlardan biri de benim) HC International Clinic’te yurttaşlara hizmet vermektedir. Uzman akademik kadrosuyla başkentimizin özel sağlık hizmetlerinde yeni bir soluk olmayı amaçlayan klinik bünyesinde 3 ameliyathane, MR ve bilgisayarlı tomografi gibi yüksek teknolojik donanımlar bulunmaktadır. Bunların yanı sıra konforlu hasta gözlem yatakları, laboratuvar ve patalojik incelemeleri kısa sürede ve güvenli biçimde sonuçlandırabilen yönetsel organizasyonlara, en önemlisi, tüm bu donanımı gereğince kullanabilecek yetkin bir personel kadrosuna sahip şehir merkezindeki lokasyonu ile de başkentimizin sağlık hizmetlerinde önemli bir yere sahiptir. Merkezin girişinde karşılayan ve sizinle birebir ilgilenen güleryüzlü personel, geniş bekleme alanlarından konforlu inceleme ve iyileştirme alanlarına kadar size eşlik etmektedir. Böylelikle hasta ve yakınlarının alacakları hizmetin bilimsel ve teknolojik açıdan olduğu kadar konfor yönünden de yüksek düzeyde olması amaçlanmıştır. Kliniğin bir katı yalnız endoskopik işlemlere ayrılmış olup burada gerek kadrolu, gerek konuk hekimler tarafından sindirim sistemi, endoskopik ve kolonoskopik girişimleri yapılabilmektedir.

HC International Clinic’in kuruluş amacı; bireylerin sağlıkla ilgili tüm gereksinimlerini tek bir merkezde karşılayabileceği, saygınlığı ve güvenilirliği ile bölgesinde lider, hasta ve çalışan memnuniyetinin en üst seviyeye ulaştığı, yenilikçi, bilimsel, çağdaş bir sağlık kuruluşu olmak şeklinde özetlenebilir. Felsefesi “Sağlığa akademik bakış” olan kurumda, sağlık ekibi, kaliteden ödün vermeyen, etik, çağdaş ve günümüz teknolojik imkanlarından yararlanabilen, yüksek donanımlı hekimlerin uzman akademik kadrosuyla, başkentimizin özel sağlık hizmetlerinde yeni soluk olmayı amaçlayan bir kuruluş.

Benim sorunlarımda yakın ve sıcak ilgilerini gördüğüm kuruluşu gereksinim duyacak yurttaşlarıma da tanıtmayı bir görev saydım. Kurucusu ve sahibi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli olan yurt dışında ve yurdumuzda birçok ödüle yaraşır görülen Prof. Dr. HALİS ŞİMŞEK’tir. Sağlığa özen ve iyileştirmeye katkı önemli bir yurttaşlık duyarlığı ve görevi olduğundan bu yazıyı kaleme aldım. Zengin klinikli hastahane bir yaşam güvencesi, sağlık kucağıdır.