Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Süper Lig kulüplerinde forma giyen 13 yabancı oyuncudan 6'sı, milli takımlarıyla son 16 turunda mücadele edecek.

Romanya, Belçika ve Slovenya Milli Takımları'nda Süper Lig futbolcuları dikkat çekiyor. Romanya'da 4, Belçika ve Slovenya'da ise birer futbolcu Süper Lig ekiplerinden sahaya çıkacak.

Gaziantep FK'den Florin Nita ve Deian Sorescu, Trabzonspor'un yeni transferi Denis Draguş (önceden Gaziantep FK'deydi) ve Konyaspor'dan Alexandru Cicaldau Romanya kadrosunda yer alıyor.

Trabzonsporlu Thomas Meunier Belçika, Alanyasporlu Jure Balkovec ise Slovenya için mücadele edecek.

ROMANYA, HOLLANDA KARŞISINDA

Son 16 turuna kalan Romanya, Süper Lig'den 4 futbolcu ile Hollanda'ya karşı oynayacak.

Belçika ise Thomas Meunier'in de bulunduğu kadrosuyla Fransa ile karşılaşacak. Jure Balkovec'in temsil ettiği Slovenya ise Portekiz ile çeyrek final mücadelesi verecek.

GRUP AŞAMASINDA ELENENLER

Süper Lig ekiplerinde forma giyen 7 futbolcu ise turnuvaya grup aşamasında veda etti.

Fenerbahçe'den Hırvat kaleci Dominik Livakovic, Sırbistan'dan Dusan Tadic ve Polonya'dan Sebastian Szymanski, Beşiktaş'tan Arnavut oyuncu Ernst Muçi, RAMS Başakşehir'den Polonyalı Krzysztof Piatek, Sivasspor'dan Arnavut futbolcu Rey Manaj ve Antalyaspor'dan Polonyalı Adam Buksa turnuvaya erken veda eden isimler oldu.

GOL SEVİNCİ YAŞAYANLAR

EURO 2024'te, Süper Lig'de forma giyen 3 futbolcu gol sevinci yaşadı. Trabzonspor'un yeni transferi Denis Draguş, Polonya forması giyen RAMS Başakşehirli Krzysztof Piatek ve aynı ülkeden Antalyasporlu Adam Buksa birer gol attı.

Draguş, Romanya'nın Ukrayna'yı 3-0 yendiği maçta, Piatek, Polonya'nın Avusturya'ya 3-1 mağlup olduğu karşılaşmada ve Buksa, Polonya'nın Hollanda'ya 2-1 yenildiği maçta gol kaydetti.

Süper Lig'den Belçikalı Thomas Meunier ve Konyasporlu Alexandru Cicaldau, milli takımlarında grup maçlarında süre alamadı.

Alanyasporlu Jure Balkovec ise Slovenya formasıyla sadece 3 dakika sahada kalabildi. Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic ve Gaziantep FK'nın Rumen kalecisi Florin Nita, üç maçta da 90 dakika boyunca forma giydi.