2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D Grubu üçüncü maçında yarın Fransa, Polonya ile mücadele edecek.

Maç, TSİ 19.00'da BVB Dortmund Stadı'nda başlayacak. Karşılaşmayı İtalyan hakem Marco Guida yönetecek. Guida'ya yardımcılıkları yine İtalya'dan Filippo Meli ve Giorgio Peretti yapacak.

Maçın dördüncü hakemi ise Slovenyalı Rade Obrenovic olacak.

FRANSA 42 YILDIR YENİLMİYOR

Fransa ile Polonya, tarihlerinde 18. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 17 maçta Fransa 9, Polonya ise 3 galibiyet aldı.

5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Fransa 30, Polonya ise 17 gol kaydetti. Fransa, Polonya karşısında 42 yıldır mağlubiyet yüzü görmedi ve son 8 maçta 4 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti.

Polonya, Fransa'ya karşı son galibiyetini 1982 Dünya Kupası'nda 3-2'lik skorla aldı.

BERABERLİK YETİYOR

D Grubu'nda son maçına 4 puanla çıkan Fransa, Polonya karşısında alacağı 1 puanla son 16 turuna yükselmeyi garantileyecek.

İlk maçta Avusturya'yı 1-0 mağlup eden, ikinci maçta ise Hollanda ile 0-0 berabere kalan Fransa, 4 puan ve averajla Hollanda'nın ardından ikinci sırada bulunuyor.

Fransa, gruptaki son maçını kazanırsa, Hollanda'nın Avusturya karşısındaki sonucuna göre grup liderliği için "Portakallar"dan en az 2 gol daha farklı bir galibiyet elde etmek zorunda.

Hollanda kazanırsa, Fransa'nın da aynı şekilde kazanması durumunda puan ve averaj eşitliği olacak, sıralama ise averaj, atılan gol ve kartlar üzerinden belirlenecek.

Polonya ise gruptan çıkma şansını kaybetti. Üç puanlı Avusturya'ya 3-1 yenilen Polonya, ikili averajda rakibinin gerisinde olduğu için son sırada yer alarak Avrupa Şampiyonası'na veda etti.

KART SINIRINDAKİ OYUNCULAR

Fransa'da Kylian Mbappe ve Ousmane Dembele, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu maçta kart görmeleri halinde son 16 turunda cezalı duruma düşecekler. Avusturya maçında burnu kırılan Mbappe'nin, Polonya maçında oynayıp oynamayacağı ise belirsizliğini koruyor.

MUHTEMEL 11'LER

Fransa: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Dembele, Kante, Tchouameni, Rabiot, Griezmann, Thuram

Polonya: Skorupski, Bednarek, Dawidowicz, Kiwior, Frankowski, Slisz, Romanczuk, Zielinski, Zalewski, Urbanski, Lewandowski