EURO 2024 D Grubu'nda Hollanda ile Fransa karşı karşıya geldi. Leipzig'te oynanan maçta devler birbirlerine üstünlük sağlayamadı: 0-0.

İlk yarıda iki takımda girdiği az pozisyonda gole yaklaştı ancak kalecileri geçemediler. 65. dakikada Griezmann, Kante'nin ortasında arka direkte müsait pozisyonda topu önünde buldu ancak sol ayağıyla istediği gibi şut çekmeyince kaleci topu kornere çeldi.

GOL VAR'A TAKILDI!

70. dakikada Hollanda Xavi Simons ile topu filelere gönderdi ancak yan hakemin ofsayt bayrağı kalktı. Xavi'nin ceza sahası içerisinden çektiği şutta top köşeden filelere gitti. Hollandalı futbolcular gol sevinci yaşarken yan hakem ofsayt bayrağıyla yerinde kaldı. VAR'daki kontrolden Dumfries'ın kale ağzında kaleci Maignan'ın açısını kapattığı belirlendi.

MBAPPE YEDEK KALDI

İki takımda 73. dakikadan sonra oyuncu değişikleri yapmaya başlasa da yeni isimler skoru değiştiremedi. Kazanan takımın son 16 turunu garantileyeceği maçta 3 puanı alan çıkmadı.

Fransa'da bir önceki maçta burnu kırılan Mbappe maskesine rağmen yedekler arasından oyuna dahil olmadı.

SIRALAMA SALI GÜNÜ!

Bu sonuçların ardından 4 puana yükselen iki takımdan Fransa 1. sırada, Hollanda da 2. sırada yer aldı. Avusturya 3 puanla 3. sırada bulunuyor. Puansız Polonya ise EURO 2024'e veda eden ilk takım oldu.

Grupta son maçlar 25 Haziran Salı günü 19.00'da oynanacak. Fransa ile Polonya, Hollanda ile de Avusturya karşı karşıya gelecek.