Vize rezaleti her geçen gün biraz daha büyüyor...

Türk vatandaşları resmen aşağılanıyor!

Tabii, vatandaşlarımızla birlikte ülke yönetimi de (dolaylı olarak) aşağılanmış oluyor!

Çünkü sadece gösterişe ve lükse önem vererek “İtibardan tasarruf olmaz!” diyen AKP iktidarı, ne yazık ki, vize işkencesi çektirilen Türk vatandaşlarının haklarını koruyamıyor.

Aslında gerçek itibar budur!

★★★

Schengen Vizesi almak için müracaat eden bir okurum kızgın bir şekilde:

“Avrupa ülkeleri bize randevu bile vermiyor. Vize başvurularını durdurmuşlar! Hollanda’da üniversite tahsilini sürdüren oğlumu görmeye gidecektim, gidemedim! Kendimi aşağılanmış hissediyorum. Türk vatandaşlarının vize isteklerinin çoğunu terbiyesizce reddediyorlar. Sık sık ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyen bizim yöneticilere sesleniyorum: Asıl itibarın bu olduğunu, vize kapılarındaki acıklı halimizi görüp anlasınlar!” dedi.

Macaristan’daki uluslararası şampiyonaya katılacak olan Capoeire (müzik eşliğinde saldırı ve savunma sporu) Dünya Şampiyonu Melis Umay Doğu’ya bile vize verilmedi!

Gerçekten utanç verici bir durum bu...

★★★

Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika, Türk vatandaşlarına “Vize işkencesi” uygulamayı haşin bir şekilde sürdürüyor.

Kendi çıkarcı zihniyetlerini, ikiyüzlü, bencil karakterlerini belli ediyorlar!

Özellikle Almanya’nın tutumu çok çirkin!

İkinci Dünya Savaşı sonrası ekonomilerini Türk işçileri sayesinde güçlendiren Almanlar, şimdi Türklere düşmanca davranıyor.

Bir lâf vardır: “Şeytan çok kötü olduğu için fenalık yapmaz, yaratılışı öyledir!” denir.

Bunların da karakterleri böyle!

O ülkelerin hepsini lânetliyoruz. Bu tamam da... Yaşanan üzücü olaylarda bizim hiç hatamız yok mu? “Neden bu hale düştük?” diye biraz da kendimiz eleştirmemiz gerekmiyor mu?

İzlenen yanlış politikaların sonucudur bu... Milyonlarca sığınmacıyı ülkemize kabul edip, onlara Türk vatandaşlığı vermenin neticesidir.

Avrupa, Türk pasaportu taşıyan Suriyeli ve diğer sığınmacılardan korkuyor, onları elemek isterken Türklerin de canını yakıyor!

Durumdan birinci derecede sorumlu olan, 22 yılda itibarımızı bu hale getiren iktidardır.

“İtibardan tasarruf olmaz”, “Avrupa bizi kıskanıyor” demekle itibar sağlanmıyor!

“Vize haksızlığını gidermek iktidarın sorumluluğudur”

Avrupa ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri, Türk vatandaşlarına çıkardıkları vize güçlüğünü her geçen gün biraz daha artırdıkça, Batı dünyasından kopuyoruz.

Vize konusunda geniş bir araştırma yapan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, üzücü durumu şöyle özetliyor:     

“Vize meselesi hepimizin onuru, Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarı meselesidir. Türkiye’den yapılan başvurulara yönelik açık bir tavır var.

2004 yılında ülkemizden yapılan başvuruların sadece yüzde 4’ü reddedilirken, şimdi bu oran yüzde 50’yi bulmuş durumda.

Bizim gibi Avrupa Birliği adayı olan Kuzey Makedonya, Karadağ, Moldava, Sırbistan ve Ukrayna ile, Avrupa Birliği adayı olmayan Gürcistan, Bosna Hersek gibi onlarca ülkenin vatandaşı Avrupa’ya serbest girebilirken, aynı vize kolaylığının Türk vatandaşlarından esirgeniyor olması kabul edilemez.

Bu büyük bir haksızlıktır ve bu haksızlığı gidermek, herkesten önce 22 yıllık AKP iktidarının sorumluluğudur.

Bu meselenin sihirli çözümü yoktur.

Eğer biz yurttaşlarımıza insan onuruna yaraşır hayat koşulları sağlayamazsak vatandaşlarımızın çektiği bu vize çilesi artarak sürecektir.

Demokrasimizi, hukuk devletimizi, ekonomimizi, ne kadar güçlendirirsek, vatandaşlarımız da o kadar kolay vize alır hale gelecektir.”

GÜNÜN SÖZÜ

Her it, sahibinin iyi veya kötü oluşuna değil yediği yemeğe bakar!