İspanya, EURO 2024'te ölüm grubu olarak adlandırılan B Grubu'ndan çıkmayı garantilerken, genç yıldızların yanında dikkat çeken bir isim vardı: "Halkın Sol Beki" Marc Cucurella.

Gruptaki ikinci maçında İtalya'yı 1-0 yenen İspanya'da, 16 yaşındaki Lamine Yamal, Nico Williams ve Pedri gibi genç isimler spot ışıklarının altında oynasa da, hiç beklenmedik bir isim sahnenin yıldızı olmayı başardı.

Athletic Bilbao'nun forveti ve maçın MVP'si olan Williams, taraftarları şaşırtan tek isim değildi. Taraftarlar, Cucurella'yı bu Avrupa Şampiyonası'nın gerçek keşfi olarak selamlamakta tereddüt etmediler.

Aslında, turnuva öncesinde kimse Marc Cucurella'ya güvenmiyordu. Turnuvaya çağrılması, yedek kulübesinde yer alması için yapılmış gibi görünüyordu. De la Fuente'nin listesi açıklandığında, Cucurella'nın ismi birçok kişi tarafından sorgulanmıştı.

Bu durum pek de şaşırtıcı değildi. Katalan oyuncu, Avrupa Şampiyonası'na İspanya ile resmi bir maça çıkmadan ve Chelsea ile geçirdiği hayal kırıklığı yaratan bir sezonun ardından katılmıştı.

Chelsea'de sadece bir gol ve iki asist yapmış, takımı ise ligi zayıf bir performansla altıncı sırada tamamlamıştı. Ancak sahadaki performansı, Cucurella'yı kıtasal turnuvanın keşfi haline getirdi. O, tartışmasız bir ilk 11 oyuncusuydu ve İtalya'ya karşı oynadığı harika futbolla taraftarların gözünden kaçmadı.

Cucurella, her yerdeydi ve İtalya savunmasını çılgına çevirdi. Katalan bek, olağanüstü bir performans sergiledi. 8 ikili mücadele kazandı, 5 top uzaklaştırdı, 5 top kaptı, 2 atak kesti, %98 pas isabetiyle oynadı ve 3 şans yarattı.

Peki, Marc Cucurella kimdir? Onun maaşından, özel hayatından ya da ikonik saçlarının sırrından bahsedeceğiz...

MARC CUCURELLA'NIN KARİYER BAŞLANGICI

Marc Cucurella Saseta, 22 Temmuz 1998'de Barselona'nın şirin kasabası Alella'da doğdu. Futbol tutkusu, antrenörü Jordi Ignasi Mas'ın rehberliğinde memleketinde futsal oynamaya başlamasıyla ateşlendi.

Bu tutkusu, onu altı yıl boyunca kaldığı Espanyol'un altyapısına taşıdı. 2012-13 sezonunda, genç yetenek olarak Barcelona'nın genç takımlarıyla sözleşme imzalayarak kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Chelsea'ye katılmadan önce Eibar, Getafe ve Brighton gibi takımlarda top koşturdu.

CHELSEA'YE DEV TRANSFER

2022 yazında, Marc Cucurella, Chelsea'ye katıldı ve 2028 yılına kadar sürecek bir sözleşmeye imza attı.

25 yaşındaki oyuncu, sezon başına 9,1 milyon sterlin kazanıyor. Bu gelir, onu stoper Thiago Silva ve Ukraynalı Mudryk gibi isimlerin önünde, 'Mavilerin' en yüksek maaşlı oyuncularından biri yapıyor.

Marc Cucurella'nın kalbindeki özel yer ise, sosyal medyada 44 binden fazla takipçisi olan moda tasarımcısı Claudia Rodriguez'e ait.

Çiftin Mateo, Rio ve Bella adında üç küçük çocuğu var. Londra'da birlikte yaşamanın tadını çıkaran Chelsea'li futbolcu ve 24 yaşındaki tasarımcı, sık sık Claudia'nın Stamford Bridge tribünlerinde partnerini desteklerken görülmesiyle dikkat çekiyor.

2018 yılında başlayan ilişkileri, o günden beri sağlam bir şekilde devam ediyor.

İKONİK YELE SAÇLARI

Premier Lig'de, Marc Cucurella'nın ikonik yele saçı çoktan ünlendi ve bu tarzından vazgeçmek gibi bir planı yok.

12 yaşındayken sadece bir kez saçımı kestirmeyi düşündüm. Ancak asla kestirmeyeceğim. Bu benim tarzım ve böyle kalacak.

Onu "halkın sol beki" olarak adlandırıyorlar ve kendisine adanmış şarkıların yer aldığı sayısız video sosyal medyada büyük bir popülerlik kazandı.

Sahadaki performansıyla ilk on birdeki yerini fazlasıyla hak eden Cucurella için taraftarların savaş çığlığı "Cucu, Cucu" oldu bile.

La Razon'dan, I. Trujillo'nun haberinden derlenmiştir.