Türkiye’nin yaz aylarındaki en hareketli ve trafik yoğunluğuna sahip karayollarından olan Mersin-Silifke Karayolundaki trafik çilesini aktaran yazım geniş kesimler tarafından destekle karşılandı. 

Meğer bu konuda ne çok şikayeti olan varmış.

Bölge insanımız demek ki bu konuda çok dertliymiş.

Nasıl dertli olmasın ki?

Bir kere Güneydoğu ve İç Anadolu’nun birçok ilinden yüzbinlerce tatilci tatillerini denize en yakın ulaşacağı şehir olan Mersin’de ve özellikle de Mersin’in Erdemli ve Silifke bölgelerinde geçiriyor.

Ama gel gelelim bu tatil geçirme fikri işkenceye dönüşüyor.

Otoyollardan gelince her şey normal gibi görünüyor fakat özellikle Mersin’in Çeşmeli bölümünde otoyoldan çıkıp da normal karayoluna gelince işin rengi değişiyor.

Çeşmeli’den Silifke’ye kadar olan yaklaşık 60 kilometrelik yol trafik işkencesi nedeniyle birçok zaman 4-5 saati buluyor.

Belki abarttığımı düşünebilirsiniz ama az bile söylediğim, bu süreninin belirli tatil günlerinde daha da uzadığı olmuştur.

Özellikle de dönüş zamanları…

Tabi sorunun çözümü belli.

O da yıllardır yapımı süren Çeşmeli-Silifke otoyolunu bir an önce bitirmek.

Ancak her seçim dönemi gündeme getirilen bu konu yıllarca askıya alındı.

Nihayet geçen dönem çalışmalar başladı.

Ancak burada çalışmaların hızlı ilerlemesi ve yolun bir an önce bitirilmesi gerekiyor.

Bölge halkının bu konudaki dertlerini bilen ve sorunu yıllardır gündemde tutan isimlerden birisi de CHP Mersin milletvekili Gülcan Kış...

 

Gülcan hanım, benim yazım üzerine nezaket gösterdi ve soruna gösterdiğim ilgi nedeniyle bana teşekkür etti. 

Aslında Gülcan hanım da biz de görevimizi yapıyoruz sadece. 

Yine de sayın milletvekilinin böyle ince bir davranış göstermesi, halkın sorunlarını yazan biz gazeteciler açısından teşvik edici oluyor.

Gülcan Kış aynı zamanda konuyu TBMM’de yaptığı konuşmada da gündeme getirdi. 

Bence Mersin’in tüm milletvekilleri Gülcan hanım gibi çalışsa, bu güzel ilimizin sorunları daha kısa zamanda çözülür.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, bu konuşmasında Türkiye’de en çok kazanın yaşandığı ‘kaza kara noktası’ndan birinin de D-400’ün Silifke bölümü olduğunu belirtti. 

Özellikle yaz aylarında artan nüfus ile beraber trafik sorununun hat safhaya ulaştığına dikkat çeken Kış, bayram sonrası ilk olarak bölgede vatandaşların dile getirdiği sorunları TBMM’de gündeme taşırken  “Karayolları Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı Türkiye genelinde oluşturduğu haritada ‘kaza kara noktaları’ arasında D-400’ün Silifke bölümü yer almaktadır” dedi.

Kış, “10 yıl evvel bitirilmesi gereken Çeşmeli-Taşucu otoyolu binlerce tatilcinin kabusu olmaya devam ediyor. Buradan Ulaştırma Bakanı’na sesleniyorum; Bayram boyunca attığınız tweetlerde; ‘konforlu ve güvenli bir ulaşım hizmeti sunduk’ dediniz.  ‘Türkiye hızlanıyor’ dediniz. Sayın Bakan buyurun Mersin’e beraber gidelim. Mersin’de bahsettiğim güzergahta yaşanan trafik rezaletine şahit olun. Siz, her seyahatinizi özel jetlerle yaptığınız için vatandaşın trafik çilesini görmemenizi de yadırgamıyoruz artık”. ifadelerine yer verdi. 

Evet, Gülcan hanım gerçekten çok haklı.

Çünkü ben de bayram tatilinde aynı sıkıntıya tanık oldum, vatandaşın nasıl trafik eziyeti çektiğini yakından izledim.

Umarım ki, iktidar bir an önce bu otoyolu tamamlar ve bölge halkını bu çileden kurtarır…