Yerel seçimlerden bu yana neredeyse üç ayı geride bıraktık. Türkiye siyasetine baktığımızda  adeta bir orta oyunu oynanıyor. Oyunun adı “ Yumuşama”. 

Ziyaretler, iade-i ziyaretler yapılıyor. Her yetkili siyasi karnından konuşuyor. İktidar ve muhalefet, tıpkı güreş minderindeki pehlivanlar gibi, ilk dakikalarda birbirlerini yoklayan hamleler yapıyorlar.

31 Mart yerel seçimlerinde, bir kesim seçmen, biz CHP seçmeni değiliz ama size oy verdik ki, bizi biran önce bu iktidardan kurtarasınız.

Sayın Özel, seçim başarısı ile birinci parti oldunuz. Dünyada örneği olmayan bir uygulama ile, ikinci sıraya düşen bir partiye randevu alarak gittiniz. Görüşmeler sonucunda yumuşama adına ne oldu ???

Seçimlerde birinci parti olarak çıktığınızda, size erken seçim için ne diyorsun denildiğinde  verdiğiniz cevap “seçmen erken seçim” derse diye cevap verdiniz.
 
Rize’ye gidip çay üreticileri ile görüştünüz….

Atanmayan öğretmenlerle toplantı yaptınız…

Emeklilerle toplantı yaptınız…

Trakya’da Buğday toplantısı yaptınız.

Çarşı pazara gittiniz...

Halk size ne dedi? Bittik, tükendik, daha ne kadar bu yokluk ve yoksullukla boğuşacağız...

Daha kimlere gidip konuşmak istiyorsunuz?

1 Mayısta işçilere, Saraçhane de toplanın Taksim’e çıkacağız dediniz. Anayasaya rağmen çıkabildiniz mi?

Sayın Erdoğan’ın zamana ihtiyacı var. Yeni Anayasa diyerek gündem oluşturup zamana oynuyor. Anayasa da tek gündem, bir dönem daha o makamda oturmayı sağlamak. Geçmişte “İstikşafi görüşmeler” yapıldığını en iyi siz hatırlarsınız. Halk  perişan, artık dayanma gücü kalmadı. Biran önce ERKEN SEÇİM...

Bu ülkenin gerçek beka sorunu sığınmacılar. ME Bakanının  ÇEDES uygulamaları ile tarikat ve cemaatleri orta eğitimin içine sokarak, tüm okullar imam hatip okullarına dönüştürülüyor. Ama sizin bu konuda net görüşünüzü  ortaya koyan bir söyleminizi neden duymuyoruz ???

Para bulunur,

Ekonomi birkaç yılda toparlanır,

Ama, toplumun demografik yapısı bozulduğunda ve genç kuşağın laik eğitimden koparılması ile ülkeyi kaybederiz!!

Sayın Özel yanlışta olsa, acaba düzelir mi  ümidiyle, ülkedeki yokluk yoksulluk, emekli, asgari ücretli, atanamayan öğretmenler, çitçi, hayvancılık sorunlarını gidip sayın Erdoğan’a anlattınız.

Anayasa’ya rağmen sayın Kavala ve sayın Demirtaş için gerekenleri anlattınız. Anlattığınız yetkili bu anlattıklarınızı bilmiyor mu? Biliyor. Değişen bir şey var mı? Yok…

Sayın Özel, seçimlerden sonra büyük emeklerle toplantılar yapıp, çoğu kesimlere bizzat giderek onlarla konuştunuz. Siz muhalefet olarak görevinizi yaptınız. Tek çözüm kaldı. Hiç vakit geçirmeden ERKEN SEÇİM demelisiniz. Size oy verip birinci parti yapan seçmenin de bir yere kadar sabrı var. 

Ülkenin laik demokratik sosyal hukuk sistemine dönebilme umudu, başında bulunduğunuz siz ve CHP…
Sizi seviyor ve hep birlikte aydınlığa yürüyeceğimize inanıyoruz. Lütfen yanlış anlamayın.

Siz CHP Genel Başkanısınız. Gurup Başkan Vekili tavırlarınızdan kurtulun
artık…

SON SÖZ:
Bizde gelenektir,
Satıcılar Karpuzu “Kurabiye”,
Hıyarı “Badem”,
Kavunu “Reçel”,
Balığı “Derya kuzusu”,
Armudu “Tereyağı” diye satarlar.
Kimi iktidarlar da bu geleneğe uyup, zorbalığı ‘’Demokrasi” diye yuttururlar. AZİZ NESİN