EURO 2024 C Grubu maçında Slovenya ile karşılaşan Sırbistan, uzatma süresinin son dakikasında bulduğu golle sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

İlk yarısı golsüz sona eren maçtaki ilk gol, 69. dakikada Slovenya sağ beki Zan Karnicnik'ten geldi. Sırbistan'ın golcü forveti Aleksandar Mitrovic, sayısız fırsatı harcadığı ve bir pozisyonda direği geçemediği maçta ülkesini sevindirmeyi başaramadı. Ancak oyuna sonradan giren Luka Jovic, 90+5'te kullanılan köşe vuruşuna yaptığı kafa vuruşuyla Sırbistan'ı 1-1'lik beraberliğe taşıdı.

Bu sonuçla, Sırbistan gruptaki ilk puanını aldı ve Danimarka ile oynayacağı son maç öncesi tur umudunu az da olsa korudu. Tarihinde ilk Avrupa Şampiyonası galibiyetine çok yakın olan Slovenya ise, bu fırsatı değerlendiremedi ve puanını 2'ye yükseltti. Slovenler, gruptaki son maçta İngiltere ile karşılaşacak. 

Öte yandan, Fenerbahçe'nin yıldızı Dusan Tadic, ilk 11'de ve kaptan olarak çıktığı maçın 82. dakikasında yerini Lazar Samardzic'e bıraktı.

SLOVENYA DİREĞE TAKILDI

Mücadelenin ilk net atağını Slovenya yakaladı. Dakikalar 38'i gösterdiğinde, Timi Elsnik, Strahinja Pavlovic'ten sıyrıldıktan sonra ceza alanı içinden sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Ancak top direkten geri döndü. Topu önünde bulan Sesko pozisyonu tamamlamak istedi ama şutu savunmadan kornere gitti.

OBLAK GEÇİT VERMEDİ

İlk yarının son anlarında doğru maçta tempo çok yükseldi. Bu kez gol için yüklenen taraf Sırbistan'dı. 

Sağ kanatta topla buluşan Zivkovic,  ceza sahası içine ortasını yaptı. Arka direkte zor da olsa topu kontrol etmeyi başaran Mitrovic, altıpas içinden vuruşunu yaptı ancak açısını kapatan Jan Oblak'ı geçemedi. 

MITROVIC ZORLUYOR...

Sırbistan'ın forveti Mitrovic, ilk yarının son dakikalarında geçemediği Oblak'ı, ikinci yarının başında da zorlamaya devam etti.

Maçın 47. dakikasında, Dusan Tadic'in etkili pasında Aleksandar Mitrovic, altıpasın sağ tarafında şutunu çekti. Ancak açıyı çok iyi kapatan Jan Oblak mutlak bir golü çıkardı.

Bu pozisyondan üç dakika sonra, yine Tadic'in sağ kanattan ortasında Aleksandar Mitrovic, ceza alanı içinden kafa vuruşunu yaptı. Savunmadan seken top kornere çıktı.

PERDEYİ SLOVENYA AÇTI

Yüksek tempoda oynanan maçtaki ilk gol Slovenya'dan geldi.

Mijat Gacinovic'ten topu kapan Zan Karnicnik, hızla ilerleyip sol kanattan hareketlenen Timi Elsnik'e pasını verdi. Timi Elsnik, ceza alanı içine yönelen Zan Karnicnik'i arka direkte çok iyi gördü ve yerden adrese teslim bir orta yaptı.

Zan Karnicnik, 69. dakikada sağ ayağıyla yaptığı tek vuruşla topu ağlara göndererek skoru 1-0'a getirdi.

MITROVIC BU KEZ DİREĞE TAKILDI

Maç boyunca birçok net fırsatı değerlendiremeyen Mitrovic, yedikleri golden dakikalar sonra skoru 1-1'e getirme şansı elde etti ama direğe takıldı.

Sırbistan kaptanı Dusan Tadic'in sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya, Mitrovic altıpas çizgisi üzerinden gelişine vuruşunu yaptı. Savunmaya da çarpan top üst direkten dışarıya çıktı. 

90+5'TE HAYAT ÖPÜCÜĞÜ

Maçın sonuna 5 dakikalık uzatma süresi verilirken, Sırbistan 90+5'te hayata döndü. Kaleci Rajkovic bile kalesini terk edip rakip ceza sahası içine girdiği kornerde, Ivan Ilicic'in ortasına Jovic kafayı vurdu ve Oblak'ı mağlup ederek maçın skorunu 1-1 olarak belirledi.