Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu'nun üçüncü ve son maçında Slovakya ile Romanya karşı karşıya geldi. Slovakya Ondrej Duda ile öne geçerken, Razvan Marin'in penaltıdan kaydettiği gol maçın sonucunu belirledi. 

Bu beraberlikle her iki takım da grubu 4'er puanla tamamladı. Ukrayna-Belçika maçının da berabere bitmesinin ardından Romanya, grup lideri olarak adını Son 16 Turu'na yazdırdı. Slovakya ise en iyi üçüncüler arasına girerek tur atlamayı başardı. Grupta Belçika 2., Ukrayna ise sonuncu oldu.

Grubu 4 puanla tamamlayan Ukrayna, pek çok üçüncüyü geride bırakmasına rağmen son sırada yer aldığı için elendi.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

10' Lukas Haraslin sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan David Hancko vole vuruşunu yaptı ancak top kalenin üzerinden dışarı gitti. 

11' Romanya gole çok yaklaştı. Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Andrei Ratiu sağ ayağının içi ile vuruşunu yaptı ancak kaleci Martin Dubravka sağ köşeye uzanarak gole izin vermedi.

13' Ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Razvan Marin doğrudan kaleyi düşündü ancak top kalenin sol tarafından az farkla dışarı gitti.

22' Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Lukas Haraslin ortasını ön direğe doğru gönderdi. Altıpas sol çaprazında bulunan Milan Skriniar vuruşunu yaptı ancak top kalenin hemen sağ tarafından dışarı gitti.

23' Ceza sahası gerisinde topla buluşan Nicolae Stanciu doğrudan kaleyi düşündü ancak kaleci Martin Dubravka üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol etti.

GOL! 24' Slovakya, Ondrej Duda ile öne geçti. Ceza sahası sağ çaprazının gerisinde topla buluşan Juraj Kucka ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Ondrej Duda kafa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluştu.

31' Sağ kanatta topla buluşan Peter Pekarik ortasını penaltı noktasının sağına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan David Strelec vuruşunu yaptı ancak top kalenin üzerinden dışarı gitti.

GOL! 37' Sağ kanattan ceza sahasına girmek isteyen Ianis Hagi rakibi David Hancko'nun müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem VAR'a danışarak penaltı noktasını gösterdi. Razvan Marin penaltı vuruşunu gole çevirdi ve Romanya beraberliği yakaladı.

43' Topla birlikte ceza yayı sol tarafına sokulan Denis Dragus ceza sahasına girer girmez sağ ayağının içi ile vuruşunu yaptı ancak top kalenin hemen sağ tarafından dışarı gitti.

52' Lukas Haraslin sol kanattan ceza sahasına girdi ve son çizgiye inerek vuruşunu yaptı ancak kaleci Florin Nita üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

61' Ianis Hagi'nin pası ile ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Razvan Marin doğrudan kaleyi düşündü ancak kaleci Martin Dubravka sol köşeye uzanarak gole izin vermedi.

64' Peter Pekarik'in pası ile penaltı noktasının gerisinde topla buluşan David Strelec yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Florin Nita sol ayağı ile bu topun kaleye gitmesini engelledi.

65' Topla birlikte ceza sahası sol çaprazına sokulan Lukas Haraslin ceza sahasına girdi ve sağ ayağı ile vuruşunu yaptı ancak top direğin hemen yanından dışarı gitti.