Yaz mevsimine girişin hemen ardından Oğlak dolunayı, Venüs, Merkür ve Güneş’in Yengeç burcuna geçeceği yoğun bir bayram süreci bizi bekliyor! Yaza merhaba derken, ailevi ve ananevi konular da öne çıkıyor. Bu vesile ile iyi bayramlar dilerim.

Yaza Giriş Haritası Neler Söylüyor?

20 Haziran saat 23:50’de yaza giriş yapıyoruz. Yaz mevsimine giriş haritasında su elementinde yerleşimlerin ağırlık kazandığını görüyoruz. Bu yerleşimler ani bastıran yağışlara dikkat çekiyor. Buna hazırlıklı olmamızda fayda var. Sulardan gelmesi muhtemel zararlara, sağlık konusunda da içtiğimiz, kullandığımız sulara dikkat etmemiz yerinde olur. İletişim, seyahatler ve ulaşımla ilgili alanlarda, eğitim ve yayıncılık konularında olumlu gelişmeler kaydedebiliriz. Kitaplar, yazarlar, eğitsel içerikli yayınlar artabilir ve istifade edeni bol olabilir. Çocuklar ve gençlerin eğitimi, giyim kuşamları, birbirleriyle ilişkileri, sanatçılar ve eğlenceli aktiviteler de yaza giriş haritasının gösterdikleri arasında yer alıyor.

Yönetici Kadın Figürleri Öne Çıkıyor

Haritanın Tepe Noktasında yerleşen Ay, yaz aylarında kadın figürlerinin öne çıkacağını düşündürüyor. Politik alanda kadınların daha etkili olacağını gösterebilir. Belki de Sayın Meral Akşener gibi lider politikacıların etkisini daha baskın bir şekilde göstereceği, gündemi değiştirecek önemli gelişmeleri işaret ediyordur.

Hayvan Hakları

Haritadaki yerleşimler hayvanlarla ilgili konuları, örneğin onlara yönelik şiddeti, istismarı da gündeme taşıyor. Her zaman söylediğimiz gibi: Hayvanlara şiddete hayır! Hayvanlar bizim dostumuz. Sokak hayvanlarına sahip çıkmamız, bu konuda duyarlı davranmamız çok önemli! Kurban kesimi konusunda da duyarlı davranmamız ve usulüne göre işlem yapmamız insani açıdan büyük önem taşıyor.

Oğlak Burcunda Çilek Dolunayı Neler Getiriyor?

22 Haziran’da 1 derece Oğlak burcunda gerçekleşecek dolunaya Amerikan çiftçileri çilek dolunayı adını verir. Haziranda olan Bu Dolunay, adını yabani çileklerin olgunlaşan meyvelerini toplamak için bir sinyal olarak bilen Kuzey Amerika’daki Algonquin kabilelerinden almış.

Emekliler ve İşçilere Zam Konusu

Haritanın para hanesinde yerleşen Güneş, Venüs ve Merkür, halkın maddi imkanları alanına bir nebze olsun avantaj getiriyor. Emeklilere ve işçilere zam zaten temmuz ayı için konuşulan bir konu. Umarım asgari ücretliler için de bir artış söz konusu olur.

Dış Ödemeler, Borçlar, Cari Açık

Haritanın ödemeler hanesinde Oğlak burcunda yerleşen Ay ise dış borçlar, ödemeler, cari açık gibi konularda hassasiyetlerin ve sıkıntıların yine devam edeceğini gösteriyor. Ayrıca kurumsal dünya, bankalar, sigorta şirketleri için birtakım düzenlemelerin getirilebileceğini de düşündürüyor.

Meclis’te Anlaşmazlıklar

Haritanın 11. evine izdüşüm yapan Satürn, milletvekilleri arasında bazı anlaşmazlıkların oluşacağını düşündürüyor. Cumhur İttifakı’nda da bazı huzursuzlukların devam etmesi olasıdır. Dolunayı takip eden günlerde, ama özellikle temmuz ayı başlarında sınır ötesi operasyonlar (Kuzey Irak, Suriye) ihtimaline dikkat çekiyor.

Güneşte neler oluyor?

X-sınıfı patlamaların devam ettiği bir süreçteyiz. Bugünlerde Güneş’ten gelen protonlar Dünya’ya yağıyor ve kısa dalga radyo karartmasına neden oluyor. Tabii bizler de etki alıyoruz. Hızlı büyüyen bir Güneş lekesi grubu Dünya yönüne varmaya hazırlanıyor. Etkili güneş patlamaları neticesinde etkili jeomanyetk fırtınalar olasıdır.

Haftanın günlere göre değerlendirmesi

Pazartesi sabahı 09:20 itibariyle Yengeç burcuna geçen Venüs, ilişkiler açısından daha verimli bir zamana girileceğini işaret ediyor. Merkür-Venüs kavuşumunun harika etkilerinin devreye gireceği akşam saatlerini sevdiklerimizle iletişime geçmek, bir araya gelmek için kullanabiliriz.

Salı günü genelinde daha dengeli kararlar alabilir, bunları uygulamada başarılı olabiliriz. Merkür-Venüs kavuşumunun olumlu etkileri bugün de devam ediyor. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır sözünü hatırlayalım, güzel sözlerimizle kalp kazanalım bugün.

Çarşamba sabah saatlerinde beklenmedik durum ve yön değişikliklerine açık olacağız. Sağlam ve kalıcı adımlar atmakta zorlanabiliriz. Akşam saatlerinde uyum ve huzur yakalama şansımız artıyor. Sevdiğimiz insanlarla bir araya gelebilir, bağımızı güçlendirebiliriz.

Perşembe sabah saatlerinde abartılara, olayları büyütmeye eğilim gösterebiliriz. Farkında olalım ve dengeli hareket etmeye çalışalım. Talep ve başvuruda bulunmak, önemli işlere girişmek açısından uygun bir günde değiliz. Yanılgılara açığız.

Cuma sabah saatlerinde engellere ve gecikmelere açık, kolay ilerleyemeyeceğimiz, sabır ve çaba gerektiren bir zaman diliminde olacağız. Cesaret ve özgüven isteyen konuşmaları yapmak, önemli kararlar almak ve bunları duyurmak açısından günün ilerleyen saatlerini kullanabiliriz.

Cumartesi sabahı saat 04:47:51’de Oğlak burcunda dolunay meydana geliyor. Bu dolunay duygusal bağ içerisinde olduğumuz insanlarla diyaloğumuzun yanı sıra, mesafeli ve disiplinli iş ve girişimlerin de devreye gireceğini gösteriyor. Kurumsal hayat, iş dünyasıyla ilgili önemli gelişmelerin ortaya konulduğu bir zaman dilimi olabilir.

Pazar sabahının erken saatleri anlaşmazlıklara, iş birliği sağlamakta zorlanmaya işaret ediyor. Öğle saatlerinde daha olgun bir enerji akışı var. Akşam saatlerinde sağlık konusunda dikkatli olmamızda fayda var. Gece saatlerinde ise güzel ve hoş sürprizlere ve yeniliklere açık bir zaman diliminde olacağız.