2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda yer alan Türkiye'nin rakiplerinden Gürcistan ve Çekya, yarın karşı karşıya gelecek.

Almanya'nın Hamburg kentindeki Volkspark Stadı'nda oynanacak mücadele, TSİ 16.00'da başlayacak. Maçı, Alman hakem Daniel Siebert yönetecek. Siebert'in yardımcılıklarını Jan Seidel ve Rafael Foltyn üstlenecek.

Bosna Hersekli Irfan Peljto ise karşılaşmanın dördüncü hakemi olarak görev alacak.

İLK MAÇLARDA YENİLDİLER

Gürcistan ve Çekya, gruptaki ilk maçlarından mağlubiyetle ayrıldı. A Milli Futbol Takımı, Gürcistan'ı 3-1 mağlup ederken, Portekiz ise Çekya'yı 2-1'lik skorla geçti. İlk maçlarında istedikleri sonuçları elde edemeyen iki takım, yaralarını sarmak için birbirlerine rakip olacakları ikinci grup maçına çıkacak.

TARİHTE İLK KEZ KARŞILAŞACAKLAR

Gürcistan ve Çekya, tarihlerinde ilk kez karşılaşacak. Çekoslovakya'nın dağılmasından sonra katıldığı turnuvalarda en iyi derecesini EURO 1996'da final oynayarak elde eden Çekya, EURO 2004'te yarı final, EURO 2012 ve 2020'de ise çeyrek final gördü. Grup aşamasında elenmek istemeyen Çekya, Gürcistan karşısında galibiyet hedefliyor.

Avrupa Şampiyonası'na ilk kez katılan Gürcistan ise turnuvada ilk puanını almak istiyor. İlk maçında Türkiye'ye karşı gol atmasına rağmen puan alamayan Gürcistan, Çekya karşısında gruptan çıkma şansını sürdürmek için kritik bir maça çıkacak.

CEZA SINIRINDAKİ OYUNCULAR

Gürcistan ve Çekya'da birer oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Gürcistan'dan Solomon Kverkvelia ve Çekya'dan Patrik Schick, bu maçta kart görmeleri durumunda son grup maçlarında cezalı duruma düşecekler.

MUHTEMEL 11'LER

Gürcistan: Mamardashvili, Lochoshvili, Dvali, Kashia, Kverkvelia, Kakabadze, Kochorashvili, Kvekveskiri, Chakvetadze, Kvaratskhelia, Mikautadze

Çekya: Stanek, Holes, Hranac, Krejci, Coufal, Barak, Soucek, Provod, Doudera, Chytil, Schick