EURO 2024'te A Grubu'nun son maçında Almanya ve İsviçre karşı karşıya geldi. Liderlik için sahaya çıkan iki takımın kapışmasında Almanya uzatmada bulduğu golle maçı 1-1'e getirdi ve liderliği bırakmadı.

İlk yarıda bulduğu golle 1-0 öne geçen İsviçre, skor üstünlüğünü uzatma bölümüne kadar taşıdı. Grup liderliğini almaya çok yaklaşan İsviçre'nin hayalleri uzatmada gelen golle sona erdi.

Almanya 90+2'de Füllkrug'un attığı nefis kafa golüyle beraberliği yakaladı ve 7 puanla grup lideri olarak son 16'ya yükseldi.

MAÇ VAR İPTALİ İLE BAŞLADI

18. dakikada Almanya'nın bulduğu gol potansiyel faul şüphesiyle VAR'da incelendi. VAR'dan gelen uyarı sonrasında saha kenarına gelerek monitörde pozisyonu izleyen hakem Daniele Orsato, ceza alanı içinde Jamal Musiala'nın Michel Aebischer'e faul yaptığını tespit etti ve golü geçersiz saydı.

İSVİÇRE ÖNE GEÇTİ

28'de İsviçre, Dan Ndoye'un golüyle öne geçti. Fabian Rieder'in pasıyla ceza alanı sol çaprazında Remo Freuler topla buluştu. Remo Freuler'in ortasında Dan Ndoye, ön direğe çok iyi hareketlenerek vuruşunu yaptı ve topu filelere yolladı.

İlk yarı İsviçre'nin tek gollü üstünlüğü ile geçildi. 

SOMMER NEFİS ÇIKARDI

50'de gelişen Almanya'nın etkili atağında Florian Wirtz, ayağının dışıyla Jamal Musiala'yı çok iyi gördü. Jamal Musiala, ceza alanı içine girmeden sağ ayağıyla şutunu çekti ancak kaleci Yann Sommer üzerine gelen topu çelmeyi başardı.

65'e kadar skor üstünlüğü ile gelen İsviçre'de üç oyuncu değişikliği birden gerçekleşti. Fabian Rieder'in yerine Ruben Vargas, Dan Ndoye'un yerine Zeki Amdouni ve Breel Embolo'nun yerine ise Kwadwo Duah oyuna dahil oldu. 

2. GOL OFSAYTA TAKILDI

84'te İsviçre Vargas ile farkı 2'ye çıkardı ancak yapılan VAR incelemesi sonrası pozisyon öncesinde ofsayt olduğu tespit edildi ve gol geçerli sayılmadı.  

90+2'DE FÜLKKRUG SAHNEDE

90+2'de David Raum'un sol kanattan yaptığı etkili ortada Niclas Füllkrug, altıpasın önünde iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ve topu kaleci Yann Sommer'in bakışları arasında köşeden filelerle buluşturdu.

Almanya bu golle 7 puanla grubu lider tamamladı, İsviçre ise 5 puanla ikinci sırada kaldı ve iki takım da son 16 turuna kaldı.