2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) C Grubu'nun üçüncü maçında yarın İngiltere, Slovenya ile karşı karşıya gelecek.

Maç, Köln Stadı'nda TSİ 22.00'de başlayacak ve Fransız hakem Clement Turpin tarafından yönetilecek. Turpin'in yardımcılıklarını Fransız yardımcı hakemler Nicolas Danos ve Benjamin Pages üstlenecek.

TÜRK HAKEMLER GÖREV BAŞINDA

İngiltere-Slovenya karşılaşmasında Türk hakemler de görev alacak. FIFA kokartlı Türk hakem Halil Umut Meler, maçta dördüncü hakem olarak yer alacak. Ayrıca Mustafa Emre Eyisoy, rezerv yardımcı hakem olarak görev yapacak.

İNGİLTERE'YE BERABERLİK YETİYOR

İngiltere, Slovenya karşısında alacağı 1 puanla gruptan çıkmayı garantileyecek. İlk iki maçta 4 puan toplayan İngiltere, galip gelirse gruptan lider olarak çıkacak.

Slovenya ise gruptan çıkmak için İngiltere'yi yenmek zorunda. Slovenya, galip gelmesi durumunda puanını 5'e çıkaracak ve Danimarka-Sırbistan maçının sonucunu bekleyecek.

İNGİLTERE ÜSTÜN

İngiltere, Slovenya ile oynadığı önceki karşılaşmalarda yenilgi yüzü görmedi. İki takım daha önce 6 kez karşılaştı; İngiltere 5 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Bu maçlarda İngiltere 10 gol atarken, kalesinde sadece 4 gol gördü.