EURO 2024 heyecanı üst tura yükselecek takımların belli olmasıyla devam ediyor. İlk maçını kazanan A Milli Takımı, Portekiz karşısında kaybederek tur şansını son maça bıraktı. Türkiye, grupta oynayacağı son maçta yenilmemesi halinde üst tura yükselecek ancak zorlu rakiplerle karşılaşacak.

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Türkiye, 26 Haziran Çarşamba günü oynayacağı Çekya maçında galibiyet veya beraberlik alması halinde grubunu ikinci tamamlayacak, adını üst tura yazdıracak. 

Çekya ile beraberlik halinde, Türkiye ikili averajda Gürcistan'a üstünlük sağladığı için diğer maçın sonucuna bakmaksızın grubu 2. sırada tamamlayacak. 

Türkiye'nin Çekya'ya yenilmesi ve grubunu ikinci sırada tamamlayamaması halinde ise en iyi 3. olma ihtimali bulunuyor.

Türkiye 3 puan ve averajıyla 6 gruptaki en iyi dört 3'üncüler arasına girmesi halinde ise B Grubu'nun ya da C Grubu'nun lideri ile eşleşecek.

A Milli Takım, son maçında Çekya'ya mağlup olursa ve Gürcistan da Portekiz'i yenerse son sırada kalarak turnuvaya veda edecek.

TÜRKİYE'NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ KİMLER?

Türkiye, grubunu ikinci sırada tamamlayarak üst tura çıkması halinde Hollanda, Fransa ve Avusturya'nın ilk sırada yer alma şansının sürdüğü D Grubu'nu lider bitiren takımla eşleşecek.

Türkiye A Milli Takımı'nın en iyi dört 3.üncü takım arasına girmesi halinde B Grubu'nun ya da C Grubu'nun lideri ile eşleşecek.

B Grubu'nda iki maçını da kazanan İspanya grubunu lider tamamlamayı garantiledi.

C Grubu'nda son maçlar öncesinde 4 puana sahip İngiltere ile 2'şer puanı bulunan Danimarka ve Slovenya'nın liderlik şansı sürüyor.