Fenerbahçe'de Jose Mourinho dönemi fiilen başladı. İstanbul’a önceki gün gelen Portekizli efsane çalıştırıcı dün Samandıra’da sarı-lacivert eşofmanlarını giydi ve mesaiye girişti.

Top başı tarihi ise yarın. İstanbul etabında futbolcuların bireysel yağ, kilo ve performans ölçümleri yapılacak. Çeşitli testlerden geçecek oyunculara özel antrenman programları belirlenecek.

Mou, Başkan Ali Koç ile de transfer çalışmalarıyla ilgili bir görüşme yaptı. Görüşmeden şu sonuçlar çıktı:

İŞTE İLK GÜN MESAİSİ

1- Batshuayi’ye taviz yok: Mou, üç yıl için 10 milyon Euro önerilen Belçikalıya zamlı teklif yapılmamasını istedi. “Aidiyet hissetmeyen oyuncu için ısrar etmeyelim” dedi.

2- Dzeko takımda kalıyor: 1 yıl daha kontratı bulunan Boşnak golcünün takımda kalmasına karar verildi. Yıldız futbolcu da Suudi Arabistan ekiplerinden gelen teklifleri reddetti.

3- Sol kanat ve ön libero: Jose Mourinho, sol kanat ve ön libero transferleriyle ek bir forvetin 16-17 Temmuz’daki Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına yetişmesini istedi.

4- Gidenler belli oluyor: Takımdan ayrılacak, kiralanacak ve satılacak oyuncularla ilgili kararı kamp döneminde verecek. Kalabalık bir kadroyla kampa gidilecek.

MOURINHO'NUN TEKNİK HEYETİ

SALVATORE FOTI - 1. yardımcı antrenör. UEFA A Lisanslı, İtalyan ve 35 yaşında. Roma’daki yardımcısıydı. Feyenoord maçında Gimenez’e yumruk attığı gerekçesiyle 3 maç ceza aldı.

STEFANO RAPETTI - Fitness antrenörü. Metodolojist, spor Bilimcisi; İtalyan ve 47 yaşında. Atletik gelişim ve sakatlıkların iyileşme süreçleri sonrası güçlendirme konusunda uzman.

LUCA FATIGA - 2. yardımcı antrenör. Duran top antrenörü, yardımcı fitness antrenörü; İtalyan futbol adamı başarılı analizleriyle tanınıyor.

MICHELE SALZARULO - Analiz sorumlusu. UEFA A Lisanslı. Maç önü-sonu ve canlı maç analizleri, İtalyan, 41 yaşında. Roma’nın şef analistiydi.

RICARDO FORMOSINHO - Taktik analiz ve antrenman performans analizi. Portekizli, 67 yaşında. UEFA Pro-Lisans sahibi. Real Madrid’de scout olarak çalıştı. Hocalık da yaptı.

GIOVANNI CERRA - Data Analiz. İtalyan, 40 yaşında. Rakip analizinde Mourinho’nun en çok başvurduğu isim. İkilinin taktik konularda zaman zaman sert tartışmalar yaşadığı biliniyor.